Buğday ve arpa alımı fiyatları tasarrufa takıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Buğday ve arpa alımı fiyatları tasarrufa takıldı

Buğday ve arpa alım fiyatlarına zam beklentisi oluştu. Ancak fiyatların tasarruf tedbirleri kapsamında alındığı bildirildi.

Tarım 10 Haz 2024 0
Buğday ve arpa alımı fiyatları tasarrufa takıldı

Buğday ve arpa alım fiyatlarına zam beklentisi tasarrufa takıldı.

Yerel seçimlerden önce beklenen emekli maaş zammı gelmemiş ve emekliler, bu konudaki tepkilerini sandığa ciddi şekilde yansıtmıştı. AK Parti ilk defa seçimlerden 2. parti çıkarken şimdi de çiftçilerin ciddi tepkileri var.

Geçen seneye göre mazot fiyatı yüzde 90'dan fazla artarken, işçilik masrafları da ciddi oranda artarken hububat alım fiyatları yüzde 20 bile zamlanmadı. Geçen sene 9250 lira olan buğday alım fiyatı bu sene 11 bin lira olarak duyurulmuştu. 7500 lira olarak açıklanan arpa alım fiyatı ise 8 bin liraya ancak çıkarıldı.

Aynı dönemde motorin litre fiyatı geçen sene 21 lira iken bu sene 39 lira seviyesinde satılıyor.

TASARRUF ÇİFTÇİYE GELDİ

Gelen son dakika açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tasarruf tedbirleri kapsamında hububat alım fiyatlarına müdahil olduğu bildirildi. Tasarruf kapsamında hububat alım fiyatları hem 45 gün sonra ödenecek hem de oldukça düşük seviyelerde oldu.

ÖZEL ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEME GELECEK

Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir araya gelecek. Özgür Özel'in ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda CHP liderinin hububat alım fiyatlarını gündeme getireceği ve alım fiyatlarında artış yapılmasını ileteceği öğrenildi.

Yarın yapılacak görüşmeden sonra açıklama gelmesi bekleniyor. Açıklamadan haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Sizce hububat alım fiyatları ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç