Buffet'ten dolar yorumu: Rezerv para birimi olmaya devam edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Buffet'ten dolar yorumu: Rezerv para birimi olmaya devam edecek

Dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dünyaca ünlü ekonomist, rezerv para biriminin dolar olmaya devam edeceğini söyledi.

Döviz 8 Mayıs 2023 09:37 0
Buffet'ten dolar yorumu: Rezerv para birimi olmaya devam edecek

Dolar rezerv para birimi olmaya devam edecek.

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden bir iolan Berkshire Hathaway adlı kuruluşun Başkanı Warren Buffett dolar ile ilgili dikkat çeken tahmin yayınladı. Yayınlanan yoruma baktığımızda Buffet, doların rezerv para birimi olmaya devam edeceğini söyledi.

Bankaların önümüzdeki süreçte daha fazla baskıya maruz kalacağını söyleyerek açıklamasına başlayan Buffet, mevduattaki paraların güvende kalmaya devam edeceğini söyleyerek, “Bankalar daha fazla baskıyla karşılaşabilir ancak mevduatlar güvende olacaktır. Ekonomik faaliyetler yavaşladıkça şirketlerin kazançları da zayıflayacak” dedi.

Öte yandan Buffet, doların rezerv para birimi olarak tahtından indirilmeyeceğini ve rezerv para birimi olmaya devam edeceğini söyledi. Buffet konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz rezerv para birimiyiz, başka bir para biriminin rezerv para birimi olma ihtimalini görmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Piyasalardaki oynaklık ve ekonomi genelinde yaşanan sıkıntıları değerlendiren Buffett,ticari gayrimenkul sektörünün daha yüksek borçlanma oranı ile mücadele ediyorken bankaların daha fazla baskı ile karşı karşıya kalabileceğine yer verildi. Omaha Kahini olarak da adlandırılan Buffet, öte yandan Occidental Petroleum’u satın almayacağını belirtti ve yapay zekânın dünyadaki her şeyi değiştireceğini ancak insan zekâsını gölgede bırakmayacağını da sözlerine ekledi.

DOLAR KURU NE OLDU?

Gelen son dakilka bilgilerine göre dolar kuru şu sıralar 19.50 TL seviyesine kadar yükselerek tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç