Bu Yaz Evlilik Planı Yapan Gençlere Kötü Haber: Fiyatlar 3 Kat Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Yaz Evlilik Planı Yapan Gençlere Kötü Haber: Fiyatlar 3 Kat Arttı

Evlilik planı yapan gençlere kötü haber: Mobilya sektörü, geçen seneden bu yana 3'lü takıma yüzde 200 zam geldiğini söyledi.

Finans Magazin 7 Nisan 2022 10:07 0
Bu Yaz Evlilik Planı Yapan Gençlere Kötü Haber: Fiyatlar 3 Kat Arttı

Evleneceklere kötü haber : Art arda mobilya fiyatlarına gelen zamlara bir yenisi daha eklendi ve mobilya fiyatlarına bir zam daha geldi.


Mart ayı enflasyon rakamlarının detaylarına baktığımızda yıllık bazda en fazla zam gelen grubun ev eşyası grubu olduğu görüldü. İşsizlik ile cebelleşen gençler, zaten evlilik hayali kuramıyordu. Ev eşyasına art arda gelen zamlarla birlikte artık evlilik de hayal olmaya başlıyor.


YÜZDE 200 ZAM

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarında, yıllık bazda en yüksek artışın yaşandığı kalemlerden biri ev eşyaları , mobilya takımları ve evlenirken alınan diğer eşyalar oldu. Sektör yetkililerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada son bir sene içinde ev eşyasına yüzde 200 oranında bir zam geldiğine yer verildi.


GEÇEN SENE NE KADARDI?

Evlenmek isteyen gençlerin aldığı 3'lü takım olarak bilinen yemek odası, yatak odası ve koltuk takımında geçen sene fiyatlar 25 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyordu.


BU SENE FİYATLAR UÇTU

Geçen sene 25-30 bin lira civarında olan 3'lü setin bu seneki fiyatı ciddi oranda arttı. Sektörden alınan son fiyatlara göre bu sene yemek odası, yatak odası ve koltuk takımı almak isteyen bir kişinin cebinden ortalama 75 bin ile 80 bin lira arasında para çıkıyor.


YÜKSELİŞİN SEBEBİ RUSYA UKRAYNA SAVAŞI

Mobilya sektöründen gelen açıklamada, geçen senenin sonuna kadar gelen zamların döviz kuru ve pandemi kaynaklı olduğuna yer verildi. Döviz kurunda yaşanan sert yükseliş sonrası hammadde ve akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş fiyatlara yansımış ve yıl başında fiyatlar yükselmişti. Ancak esas yükselişin nedeninin Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş olduğu açıklandı. Yıl başından bu yana gelen zamların nedeni olan savaş , fiyatları ciddi anlamda yukarı çekti.


SATIŞLAR DÜŞTÜ

Sektörden alınan son verilere göre iç piyasada mobilya satışları geçen seneye göre yüzde 40 oranında düştü.


EVLENECEK GENÇLER NE YAPACAK?

Evlilik planı yapan gençler ise rekor kıran fiyatlar sonrası ne yapacağını , nasıl evleneceğini kara kara düşünüyor. Fiyatlarda düzenleme, indirim olması gerekiyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç