Bu Uygulama, Düzce Depremini 4 Saniye Önceden Haber Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Uygulama, Düzce Depremini 4 Saniye Önceden Haber Verdi

Gece meydana gelen Düzce Depremini 4 saniye önceden haber veren uygulama gündem oldu.

Haberler 23 Kasım 2022 11:19 0
Bu Uygulama, Düzce Depremini 4 Saniye Önceden Haber Verdi

Bu uygulama depremi birkaç saniye önceden haber verdi.

Bugün saat 4.08'de Düzce'de deprem meydana geldi. Yaşanan deprem , Düzce, Bolu, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. Yaşanan deprem sonrası vatandaşlar sokaklarda sabahlarken art arda 70'ten fazla artçı sarsıntı da hissedildi. 

Gece yaşanan deprem sonrası artçı sarsıntılar şu şekilde kaydedildi:

DEPREMİ ÖNCEDEN HABER VERDİ

Yıllardır bilim insanlarının üzerinde çalıştığı bir uygulama olan depremi önceden haber veren uygulamlarda en öne çıkan Google oldu. Google'ın android telefonlarda kullandığı deprem uygulaması, dün yaşanan depremi birkaç saniye önceden haber verdi. Gelen bilgilere göre dünkü deprem , Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde 4 sanye önceden bildirimle kullanıcılara haber verildi.

Bu özellik sayesinde gece sabaha karşı yaşanan Düzce depremi , Android cihaz kullananlara 4 saniye önceden haber verdi.

Söz konusu sistemin teknik çalışma detaylarına baktığımızda depremde meydana gelen titreşimi ve hızını tespit etmek için dünya çapında kullanılan 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda ivmeölçer kullanıyor. 

ANDROİD UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR? UYGULAMA NASIL İNDİRİLİR?

Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonun mevcut teknolojisini kullanıyor ve cihazın konumu ile Deprem uyarıları açık olan tüm Android OS 5.0 ve üzeri telefonlarda çalışıyor. Bunu açmak için Ayarlar'a gitmeniz gerekmektedir. Ayarlar'a gittikten sonra Konum'a , daha sonra Konum Hizmetleri kısmına , son olarak Deprem Uyarıları kısmına gitmeniz gerekmektedir. Burada bildirimleri açarak haberdar olabileceksiniz.

,Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç