BU SEVİYE KRİTİK: Borsada sert düşüş sonrası ünlü Ekonomistten tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BU SEVİYE KRİTİK: Borsada sert düşüş sonrası ünlü Ekonomistten tahmin geldi

Son dakika haberi: Borsada yaşanan sert düşüş sonrası kritik bir tahmin geldi. İşte Bist 100 tahmini ve son günlerdeki hareketlerin yorumu.

Borsa 9 Ocak 2023 17:53 0
BU SEVİYE KRİTİK: Borsada sert düşüş sonrası ünlü Ekonomistten tahmin geldi

Sert düşüş sonrası Ünlü Ekonomist'ten kritik borsa yorumu geldi.

Borsada son dakika haberi geldi. Bugün yaşanan sert düşüşten sonra borsada kritik bir tahmin geldi. Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında borsanın artık kritik seviyelerde olduğunu söyledi. 

PERŞEMBE 1 BUGÜN 2

Geçen hafta Perşembe günü borsada sert düşüşler görüldü. Günlük kayıp yüzde 7'leri geçerken Cuma günü toparlanma görüldü. Ancak bugün yeniden borsada düşüş başladı. Kapanışa dakikalar kala Borsa İstanbul 100 endeksine baktığımızda 5169 TL seviyelerine düşüş olduğu görüldü. İşte borsada bugün yaşanan düşüşün grafiği:

NEDEN DÜŞTÜ?

Borsada düşüşüş neden olduğu ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Ancak ekonomistler , seçim sürecinde yükselişin süreceğini söylüyor. Son günlerde yaşanan sert satışlar, kar satışları olarak nitelendirildi.

TUNÇ ŞATIROĞLU: BU HAREKETLER NORMAL DEĞİL, ARTIK KRİTİK SEVİYEDE

Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında borsada kritik seviyelerin geldiğini, bu hareketlerin normal olmadığını söyledi ve şu değerlendirmeleri paylaştı: "#BIST100 artık tehlikeli sularda. 5160 haftalıkta kritik destek. Piyasanın rahatlaması için 5345 üzerinde günlük kapanış olması lazım. Bu hareketler normal değil"

GRAFİKTE SON DURUM NE?

yaptığı paylaşımda grafik değerlendirmeisni şu şekilde verdi:

Finans7.com  | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisseler, emtia, döviz, altın kripto paralar konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç