Bu Sesi Artık Duyun: Yaşlı Bakım Teknikerleri Atama Bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Sesi Artık Duyun: Yaşlı Bakım Teknikerleri Atama Bekliyor

Yaşlı Bakım Teknikerleri hakları olan atamayı istiyorlar. Yıllardır boşta gezen, meslekleri ile alakası olmayan işleri yapan personellerin sesi duyulmalı.

Çalışma Hayatı 8 Mayıs 2022 16:07 0
Bu Sesi Artık Duyun: Yaşlı Bakım Teknikerleri Atama Bekliyor

Yaşlı bakım mezunları atama bekliyor.

Üniversitelerin yaşlı baım teknikerliği bölümlerinden mezun olan binlerce genç, kamuda istihdam edilmeyi bekliyor. Yıllardır atama bekleyen gençler, bu konuda hala bir adım gelmemesinden şikayetçi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda yaşlı bakım personellerinin atama taleplerini dile getirdik. 

YAŞLI BAKIM TEKNİKERLERİ KİMDİR , NE İSTİYORLAR?

Yaşlı bakım teknikerleri, üniversitelerin yaşlı bakım bölümlerinden mezun olan, sayıları binleri aşan ama her sene çok az atama alabilen mezunlardır. Yıllardır adeta görmezden gelinen yaşlı bakım teknikerleri, özel sektörde de iş bulmakta oldukça zorluk çekiyor. Buldukları işlerde de asgari ücret ancak alıyorlar. Hatta birçok şehirde yaşlı bakım personeli olarak çalışan personellere asgari ücret düzeyinde bile maaşlar verilmiyor. Tepki çeken bu durum karşısında yaşlı bakım teknikerleri devletten hakkaniyetli ve yeterli sayıda bir atama beklediğini söylüyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda personellerinin sesini duyurmaya çalışıyoruz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde istihdam edilebilecek yaşlı bakım personelleri, asıl mesleklerini yapamıyor onun yerine ya garson olarak, ya da farklı, meslekleri ile alakası olmayan işlerde çalışıyorlar. Okudu bölümle ilgili iş yapmak isteyen, kamuda çalışmak isteyen personeller yıllardır atama bekliyor.

Siz de bu konuda düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazın. 

İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç