Bu Sesi Artık Duyun: Mimarlar Atama Bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Sesi Artık Duyun: Mimarlar Atama Bekliyor

Yıllardır yok denecek kadar az atama yapılan Mimarlık bölümünde adaylar , artık yeterli alım yapılmasını istiyor.

Kamu 8 Mayıs 2022 16:19 0
Bu Sesi Artık Duyun: Mimarlar Atama Bekliyor

Yıllardır yeterli sayıda atama sayısı verilmeyen Mimarlar atama bekliyor.

Devlete mimar ve mühendislik fakültesinden her dönem, bazı bölümler haricinde çok az personel alımı yapılmıştır. Özellikle bazı bölümlerde çok az personel alımı yapılmaktadır. Bu bölümlerin başında ise Mimarlık bölümü var. Her yıl çok sayıda mezun veren Mimarlık bölümünden çok az sayıda yapılan personel alımı nedeniyle sıkıntılar yaşanmakta. Birçok aday kendi mesleği dışında işlerle uğraşmaktadır. 

Kazanması zor, okuması oldukça zor olan Mimarlık bölümünde mimarlar, okulu bitirdiğinde en zoru geride bıraktıklarını sandı ancak yapılmayan atamalar, özel sektördeki çile ile karşılaşınca asıl zorun çalışma hayatında olduğunu, atamaların yapılmamasının en zor kısım olduğunu gördü.

Özel sektörde çok az sayıda alım yapılıyor ve bu alımlarda tecrübe şartı konuluyorken kamuda mimar alımı sayısı yok denecek kadar az. Bu da mimarlarımızın meslekleri dışında işler yapmasına neden oluyor. Ciddi bir eğitim sürecinden geçen ve önemli bir bilgi birikimine, mesleki bilgiye erişen mimarlara mezuniyet sonrası yapılan bu zulüm kabul edilemez. 

Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediyeler, Ulaştırma Bakanlığı ve diğer kamu kurum ile kuruluşlar başta olmak üzere devlete mimar alımının arttırılması gerekmektedir. Atama bekleyen mimarların sesi artık duyulmalıdır. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazın.

Devlete ve özel sektöre personel alımları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç