Bu Sektörlerde Çalışanlara Daha Fazla Maaş Zammı Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Sektörlerde Çalışanlara Daha Fazla Maaş Zammı Verilecek

Son dakika haberi: Asgari ücret zammı için geri sayımda son günlere girilirken birçok sektörde çalışan personellere ek zam müjdesi geldi.

Çalışma Hayatı 28 Haz 2022 09:29 3
Bu Sektörlerde Çalışanlara Daha Fazla Maaş Zammı Verilecek

Bu sektörde çalışanlara daha fazla maaş zammı verilecek.

Özel sektörde çalışan personeller asgari ücret zammını beklerken dün bir gelişme yaşandı. Kabine toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ek zam için talimat verdiğini söyledi.

KOMİSYON TOPLANIYOR

Asgari ücrete ek zammı belirlemek için asgari ücret tespit komisyonu yarın toplanıyor. Çalışma Bakanlığı, TİSK ve Türk İş Konfederasyonlarının yapacağı toplantıda asgari ücrete ek zam konuşulacak. Toplantı 29 Haziran 2022 tarihinde saat 14.00'da başlayacak. 

BU SEKTÖRLERDE ÇALIŞANLARA DAHA FAZLA ZAM GELECEK

Uluslararası yetenek yönetimi şirketi Page Group'tan bir son dakika açıklaması geldi. Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında Türkiye Genel Müdürü Fatih Cömert şirketlerin çoğunluğunun asgari ücret ek zammına ek daha fazla zam yapacağını söyleyerek, “Şirketlerin yüzde 80’i ara zam yapacak. Bunların büyük kısmı yüzde 30 ila 45 arasında ücret artışı planlıyorlar. Yüzde 20’lik kısım ise yüzde 60’lara çıkacağını belirtti” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 30 İLE 40 ARASINDA ZAM

Edinilen bilgilere göre birçok şirketin yüzde 30 ile 40 arasında zam yapmayı planladığı öğrenildi. 

BAZI SEKTÖRLERDE ÇALIŞANLARA BÜYÜK ZAM YAPILACAK

Açıklamada bazı sektörlerde çalışan personellere daha fazla maaş zammı yapılacağı, belirlenen asgari ücret zammına ek olarak daha fazla yapılacak zamla çalışanların yüzü gülecek. Bu sektörlerin başında ihracat sektörü var. Son dönemlerde ihracat yapan şirketler, kuruluşlar, fabrikalar ciddi oranda kar elde ederken bunun maaşlara yansıyacağına yer verildi. 

Bunların yanı sıra teknoloji şirketleri de büyük karlar elde etti. Bu nedenle çalışanlara daha fazla zam yapılacağı öğrenildi.

BU SEKTÖRLERDE ZAM AZ OLACAK

Hızlı tüketim, ilaç gibi sektörlerde filo, akaryakıt gibi sektörlerde girdiler çok arttığı, sahada masraflar arttığı için sadece belirlenen ek zam tutarında maaş zammı yapacaklar. 

Siz hangi sektörde çalışıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM BEKLENİYOR?

Asgari ücrete zamda masada olan rakamın yüzde 17 olduğu öğrenildi. Asgari ücretteki 750 liralık vergi yükünün devlet ile işveren arasında dağıtılacağı , bu oranda zam yapılmasının planlandığı öğrenildi. 

Asgari ücret zammı belli olduğunda finans7.com olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Haberdar olmak için mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için >> TIKLAYIN

İOS için >> TIKLAYIN

Huawei için >> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En az maaşı neden asgari ücretli ye veriyorsunuz bizde okuduk . Torpille devlet memuru olamadık diye bu bizim suçumuz degil asgari ücret %40 artırılmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
%17 mi %40 altı kurtarmaz 6 aylık enflasyon göz önüne alsınlar %17 vereceklerine hiç vermesinler daha iyi agi yide geri getirsinler vallaha oyumu sataram ha
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye de çalışanlar olarak servis imkanımız yok. Ve 5300 maaş alıyoruz 2500 Kira 1500 yol parası veriyoruz