Bu Şartları Taşıyanlar Arasından 2108 Memur Alımı Tercihleri Başladı (Aile Bakanlığı 2828 Sosyal Hizmetler Kanunu Başvuru 2022/2)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Şartları Taşıyanlar Arasından 2108 Memur Alımı Tercihleri Başladı (Aile Bakanlığı 2828 Sosyal Hizmetler Kanunu Başvuru 2022/2)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 2828 sayılı kanun kapsamında 2108 memur alımı yapılacağına yer verildi.

Memur Alımı İlanları 8 Eylül 2022 13:03 0
Bu Şartları Taşıyanlar Arasından 2108 Memur Alımı Tercihleri Başladı (Aile Bakanlığı 2828 Sosyal Hizmetler Kanunu Başvuru 2022/2)

Bu şartları taşıyanlar arasından 2108 memur alınacak. Aile Bakanlığı 2108 memur alımı tercihleri başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunun kapsamda kamuya 2108 memur ataması yapılacağına yer verildi. Söz konusu personel alımı için başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. Biz de bu yazımızda söz konusu alımın detaylarına yer verdik.

"2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1 inci Maddesi kapsamında tanınan istihdam hakkından yararlanacak hak sahipleri için 2022 Yılı II.(Eylül) Dönem tercih işlemleri başlıyor." ifadeleri ile yayınlanan duyuruda başvuruların başladığına yer verildi. 

KILAVUZ YAYINLANDI

Söz konusu memur alımının başvuru kılavuzu yayınlandı. Atama yapılacak yerler , kadrolar ve başvuru bilgileri için TIKLAYIN

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler kanunun kapsamında yapılacak personel alımının, "Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Tanınan İstihdam Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yerleştirme yapılacaktır" ifadeleri ile yayımlanan duyurusunda başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

"Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında;

a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

b. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür

Bu nedenle yapılacak yerleştirme işlemlerine yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu şartları taşıdığının kontrolü yapıldıktan sonra hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabileceklerdir

TERCİHLER BAŞLADI

Söz konusu personel ataması için başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. Başvurular aşağıdaki linkten yapılacak.

Linke tıklayın ve açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan  ekranda tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç