Bu Konuşma Tarzı ile Daha Çabuk Kilo Veriliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Konuşma Tarzı ile Daha Çabuk Kilo Veriliyor

Kilo vermek isteyen kişileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada konuşma tarzının kilo vermede etkili olduğuna yer verildi.

Sağlık 22 Tem 2022 17:45 0
Bu Konuşma Tarzı ile Daha Çabuk Kilo Veriliyor

Kilo vermek isteyenlere yok artık dedirtecek yol.

Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar dikkat çeken bir detayı ortaya çıkardı. Yapılan son araştırma obez bireyler üzerine oldu. Söz konusu araştırmada konuşma tarzının kilo vermedeki kararlılığı doğrudan etkilediğinin ortaya çıktığına yer verildi.

Son dönem insanlığının en büyük sorunu haline gelen obezite tüm dünyada oldukça yaygın ve oldukça can sıkan bir hal aldı. TBMM Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Önlemleri Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre, 2021'de kadınlarda obezite görülme oranı yüzde 40, erkeklerde ise yüzde 25 sınırına dayandı.

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi tarafından açıklanan 2022 Avrupa Obezite Raporu'na göre Türkiye'nin de dahil olduğu bölgede yetişkinlerin yaklaşık yüzde 59'u aşırı kilo veya obezite sorunu ile karşı karşıya.

Hal böyle olunca da en çok üzerinde araştırma yapılan konu obezite oldu. Bilim insanları yaptıkları son araştırmada konuşma tarzının kilo verme üzerinde etkili olduğu, insanların doğru şekilde konuştuklarında kilo verme ve obeziteden kurtulma konusunda çok daha başarılı olduğuna yer verildi. 

Çalışmalarını Amerika'da devam ettiren bilim insanları, ülkedeki insanların yeme alışkanlıklarını düzenlemeye yardımcı olan Noom isimli bir şirket, 1.300 noom müşterisinin geriye dönük verilerini inceleyen bilim inanları analitik dil kullanan kişilerin kilo vermede daha kararlı olduklarını belirledi. Hatta bu kişiler diyet programını terk etmeme noktasında da diğer kişilerden daha iyi durumdalardı.

Kilo vermek için buraa başvuran kişiler önce ulaşacakları kiloyu danışmanları ile konuuyor. Daha sonra bir diyet programı belirleniyor ve buna göre hareket ediliyor. Bu aşamada bir algoritma kullanılıyor ve bireylerin konuşma tarzı analiz ediliyor. Analitik dil kullanan ve kendileriyle analitik dil konuşulan katılımcıların kilo vermede daha iyi olduğu görüldü. Yani konuşma tarzı kilo vermede önemli bir etmen. 

PEKİ ANALİTİK DİL NE DEMEK?

Peki bu analitik dil ne demek oluyor? Söz konusu araştırmanın başında bulunan Annabell Ho söz konusu araştırmanın sonucunu şu şekilde duyurdu: "Analitik bir dil kullanmak, örneğin neyin önemli olduğunu ve neden bir kilo verme programında daha fazla kilo kaybı öngördüğünü analiz etmektir. Yani daha teknik konuşmaktır. "Ben" ve şimdiki zaman odaklı kelimeler kullanmak ise daha az kararlılığa yol açıyor."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç