Bu Kış Sebze Fiyatları Çok Yüksek Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Kış Sebze Fiyatları Çok Yüksek Olacak

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan yaptığı son dakika açıklamasında sebzenin bu kış çok pahalanacağını söyledi.

Tarım 5 Ekim 2022 12:12 0
Bu Kış Sebze Fiyatları Çok Yüksek Olacak

Şimdi bile yok: Bu kış 10 liranın altında sebze olmayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre eylül ayında gıda enflasyonu aylık  bazda yüzde 2 , yıllık bazda ise yüzde 93 seviyesinde oldu. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte sebze fiyatlarında hızlı şekilde yükselişler görülmeye başlandı. Şimdi bile 13-14 liranın altında domates, 17 liranın altında biber kalmadı.

Sebze fiyatları ile ilgili bir açıklama Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan'dan geldi. Ntv'ye konuk olan Yüksel Tavşan yaptığı açıklamada yükselişlerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini söyledi. 

Özellikle son dönemlerde brent petrol fiyatının hızlı şekilde artmaya başlamasına dikkatleri çeken Tavşan, “Hem Brent petrolün yükselişi hem Avrupa’daki Rusya-Ukrayna savaşından dolayı maalesef öyle gözüküyor ki kış sezonu özellikle doğalgazda bazı problemler olacak. 2 lira, 3 lira, 5 liralar yok artık... Hiçbir ürün 10 liranın altına düşmez gibi gözüküyor. Ürünler düşerse üretici zarar eder” ifadelerini kullandı.

2 ÜRÜNDE STOK SIKINTISI

Tavşan açıklamasının devamında bu sene kuru soğan ve portakalda stok sıkıntısı olacağını söyledi. Sektör temsilcileri geçen seneki fiyatların düşük olması nedeniyle bu sene üreticilerin başka ürünlere yöneldiği, bunun da stoklarda sıkıntılara neden olacağını söyledi.

Yüksel Tavşan sözlerinin devamında, “Yüzde 30, 40’lar arasında rekoltede düşüşler gözüküyor. Onun haricinde çok ciddi bir problem gözükmüyor diyebilirim. Fiyatlar ve girdi maliyetleri çok yüksek” dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç