Bu kadrolara, en az 20 bin TL maaşla işçi alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu kadrolara, en az 20 bin TL maaşla işçi alımı yapılacak

En az 20 bin TL maaşla çok sayıda personel alımı geliyor. Alım beklenen kadrolar ve başvuruya ilişkin bilgiler.

İŞKUR İlanları 12 Mart 2023 00:10 9
Bu kadrolara, en az 20 bin TL maaşla işçi alımı yapılacak

EYT sonrası 40 bin TL maaşla bu kadrolara personel alımı yapılacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden sonra özel sektörde ciddi bir personel sıkıntısı yaşanmaya başladı. Yaşanan sıkıntı sonrası şirketler, ustaları işten çıkmasın, EYT sonrası işlerine devam etsinler diye maaşları 60 bin liraya çıkarırken işinde usta olanlara da en az 40 bin lira maaş veriyor.

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Uzun süredir artan girdi ve enerji maliyetleri ile daralan iç pazar kapasitesi sanayi kuruluşlarımızın kâr marjını daralttı. EYT kaynaklı nitelikli işgücünün kaybı ve tazminat yükü de bizim için daha zorlu bir sürece işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Karadeniz açıklamasının devamında, "Özellikle finansmana erişimin kısıtlı olması işleri daha da çıkmaza sokuyor" dedi ve "Sektörün en önemli sorunu nitelikli işgücünün yetersizliği. EYT ile nitelikli işgücünde kayıp yaşanacak olması işletmelerin kısa-orta vadede üretimini azaltabilir. İşgücünün yetişmesi zaman alan bir süreç. Eğitim sürecinin işbaşı eğitim programları ile desteklenmesi gerek" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Pandemiyle birlikte oluşan enflasyonist ortamda maliyet artışları, kârlılık oranlarındaki düşüş üstüne şimdi de EYT nedeniyle nitelikli işgücünde yaşanacak aksama işverenleri oldukça sıkıntıya sokacak. Kamu otoritesinden KGF desteği ve EYT kapsamına giren kişilerin emekli olmayıp çalışmaya devam etmeleri halinde emeklilik primlerinin daha cazip hale getirilmesi yönünde beklentimiz var" ifadelerini kullandı.

EVSİD Kurucu Başkanı ve Lux Plastik Genel Müdürü Burak Önder ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kamu, emekli olan personelin aynı iş yerinde çalışması durumunda destek veriyor. Bunu farklı disiplinlerle desteklemek, teşvik etmek bu süreçte insan kaynağındaki kırılmanın önüne geçebilir. EYT'den emekli olan çalışanlarımızın farklı desteklerle aynı şirkette çalışmasını sağlamak bu yönüyle önemli" Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

EN FAZLA MAAŞ VERİLEN KADROLAR

Açıklanan işlere baktığımızda en fazla alım yapılan, ihtiyaç duyulan ve en fazla maaş verilen pozisyonlara şu şekilde yer verildi:

Elektrik teknisyeni,
kaynak ustası,
kalıpçı gibi alanlarda çalışan deneyimli ustalar

Siz hangi kadrolara alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YENİ BAŞLAYANLARA 20 BİN TL MAAŞ VERİLECEK

Kalıp işinde çalışacak genç bir usta 20 bin liranın üzerinde maaş alıyor.

İLANLAR GELİYOR

EYT'liler emekli olmak için başvurularını yaptı ve sonuçlar açıklanmaya başladı. EYT'lilerin emekli olması ile birlikte işçi açığı artacak ve personel alımları başlayacak. İlan gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Lütfen sağlık bilgi sistemi bölümü için kod gelsin. Alımalar olsun artık. Mezun sayısı gittikçe artıyor bu bölüm için fakat hiç alım yok hep boşta kalıyoruz.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
neden tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü ne alım olmuyor. Ben tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunuyum. Bugün işkura gittim. Hasta karşılama ya başvurmak istedim. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü ile alınmıyor. Halkla ilişkiler bölümü mezunlular alıyorlar dedi. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü de bu işi yapabilir. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü için de yer açılsın istiyorum. Özel sektörde bir hastanede yer açılsın . Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik de işe alımı çok olsun. Bizleride görün. Yeter artık.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
kaynak ustası eşim
Ziyaretçi 12 Ay Önce
KAYNAKCI
Ziyaretçi 12 Ay Önce
işsizim işçi alimi daha devam ediyor mu