Bu İllerde Çalışacak Memur ve İşçi Bulunamayabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu İllerde Çalışacak Memur ve İşçi Bulunamayabilir

Yüksek kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada tersine göç başladığı öğrenildi.

Emlak 25 Tem 2022 10:04 0
Bu İllerde Çalışacak Memur ve İşçi Bulunamayabilir

Yakında İstanbul'da dükkanlarda ve kamuda çalışacak personel bulunmayacak.

İstanbul'da kira fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dünya'dan Leyla İlhan- Yener Karadeniz-Merve Yiğitcan'ın kaleme aldığı yazısında İstanbul'da kira fiyatlarının 8 bin lira seviyelerine kadar çıktığı görülürken tersine göç başladı. 

ORTALAMA KİRA FİYATLARI

Ortalama kira fiyatlarında rekor yükseliş görüldü. endeksa.com’un son dakika olarak aktardığı bilgilere göre Haziran ayında ortalama kiralarının son bir yılda Muğla'da yüzde 73 seviyesinde arttığı görülürken fiyat olarak 14 bin 937 liraya çıktı. Antalya'da son 1 yılda kira fiyatları yüzde 310 arttı ve ortalama 10 bin 397 TL seviyesine kadar çıktı. İstanbul'da ise son bir senede yüzde 168 artış oldu ve ortalama kira 8 bin 107 TL seviyesine kadar yükseldi.

TERSİNE GÖÇ BAŞLADI

İstanbul'da kiraların ciddi oranda artmasının ardından tersine göç başladı. Kamu personelleri, Anadolu'ya tayin talebinde bulunurken bu talebin oldukça yükske olduğu öğrenildi. Özel sektörde çalışan işçiler ise ne kiralarını verebiliyor ne de aldıkları maaşla insanca yaşayabiliyor. Bu nedenle çalışan işçilerin büyük çoğunluğu ya memleketine dönüyor ya da Anadolu'da diğer illerde iş aramaya başlıyor. Bu şekilde devam etmesi durumunda özel sektörde eleman krizinin başlayabileceği öğrenildi. 

KİRA DÜZENLEMESİ

Yüksek kiralara yüzde 25 zam sınrı getirildi ancak bu da kira artışlarının önüne geçmedi. Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa , sosyal konut yapımı ile barınma krizine çözüm bulunabileceğinği söyleyerek, “Memur en fazla 10 bin lira maaş alıyor ancak İstanbul’da 7 bin ila 8 bin TL’den aşağı kiralık ev yok. Lojmanların satılması da olumsuz etkiledi. O yüzden kimse İstanbul’a gelmek istemiyor. İstanbul’da olan da gitmek için elinden geleni yapıyor. Örneğin Atatürk Havalimanı bu amaçla kullanılabilir. Çünkü eylülde öğrenciler de gelecek. Bu şekilde yetişkinlerin kalacağı yurtlar artırılabilir”  dedi.

İstanbul'un yanı sıra Antalya ve Muğla gibi kira ortalamasının 10 bin liranın üzerine çıktığı yerlerde kamu personelleri , maaşı kadar kira vermek durumunda kalıyor.

İstanbul'un yanı sıra Antalya, Muğla , Ankara, İzmir'de ve diğer büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar da yüksek kiralara kalıcı bir çözüm bekleniyor.

Emlak, kira , konut haberlerinden haberdar olmak içöin finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç