Bu Hisseler, Endekse Göre Geride Kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Hisseler, Endekse Göre Geride Kaldı

Birçok hissede güçlü bir finansal yapı olmasına rağmen endekse göre yeterli performans sergilemiyor.

Borsa 21 Kasım 2022 11:27 0
Bu Hisseler, Endekse Göre Geride Kaldı

Bu hisseler endekse göre geride kaldı.

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yazarı Barış Erkaya bugün kaleme aldığı yazısında borsa ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Erkaya yazdığı yazısında borsada bazı hisselerin endeksin gerisinde kaldığını söyledi.

Borsa İstanbul 100 endeksinde son 1 yıllık performansa baktığımızda yükselişin yüzde 157 seviyesinde olduğu görülüyor. Yükselişin bu seviyede olması , birçok hissede de ciddi yükselişlere neden olurken bazı hisselerde yükseliş sınırlı oldu. Erkaya yazısında analoizlerin dolar ya da TL üzerinden getiriler üzerinde yapıldığını söyleyen Erkaya, Bist 100 hisselerinin seanslardaki hareketlerini yakıdan izleyenlerin fark edeceğini, bazı hisselerin aslında seans için düzeltmelerle , seans içi kar realizasyonları ile yoluna devam ettiğini söyledi. Bazen hisselerin düşüşte olmasına rağmen endeksin tarihi rekorları kırdığı görülüyor. Bu da endeksin performansına göre bazı hissesenetlerinin ucuz kaldığını gözler önüne sermektedir. 

Bazı hisseler de var ki finansal performansı çok güçlü, ancak performans olarak endeksin çok gerisinde kalmış durumda. Konu iel ilgili analiz yapan uzman isimlere göre endekse göre zayıf performans sergfileyen şirketlerin arasında halen zararda olan , satış performansı düşenler , sektör nedeniyle üdşük beklentide olanlar var. Ancak sektöründe beklentilerin çok yüksek olmasına rağmen performansı çok geride kalan hisseler de var.

İşte hisselerin analiz tablosu: Fotoğrafın büyük hali için TIKLAYIN

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yazının tamamı: https://www.ekonomim.com/ekonomi/endeksin-cok-gerisinde-kalmis-bist-100-hisseleri-haberi-674858

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç