Bu Hastalığı Olanlar Dikkat! Bankalar Kredi Vermiyor...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Hastalığı Olanlar Dikkat! Bankalar Kredi Vermiyor...

Bu Hastalığı Olanlar Dikkat! Bankalar bazı hastalıkları olanlara kredi onayı vermiyorlar. İşte detaylar...

Kredi 23 Haz 2022 16:41 0
Bu Hastalığı Olanlar Dikkat! Bankalar Kredi Vermiyor...

Bu Hastalığı Olanlar Dikkat! Bankalar bazı hastalıkları olanlara kredi onayı vermiyorlar. İşte detaylar...

Bankaya başvurarak kredi almak isteyen vatandaşlardan bazı hastalıkları olanlara kredi verilmiyor. Söz konusu hastalıklar hayat sigortası için engel olurken sağlık sigortası olmadan bankalarda kredi başvurularını onaylamıyorlar.

İhtiyaç kredisi, konut kredisi veya taşıt kredisi kullanmak isteyen vatandaşlardan istenilen işlemlerden birisi de hayat sigortasıdır. Birçok banka şart olarak açıklamasa da hayat sigortası olmadan kredi onayı vermiyor. Bu durumda hayat sigortası yaptırmak isteyenler için de temel sağlık özelliklerine haiz olunması gerekir. Sigorta firmaları sağlıkta istenilen koşulların sağlanmaması durumunda ise sigorta yapmazlar. Sigorta yapılmadığında ise vatandaşlar çok düşük limitli bile olsa ihtiyaç kredisi kullanamazlar. Konut ve taşıt kredisi gibi yüksek tutarlı kredilere ise hiç onay şansı bulunmaz. Peki hangi hastalıklar hayat sigortasına engel teşkil eder? İşte detaylar...

BU HASTALIĞI OLANLARA KREDİ ONAYI VERİLMİYOR!

Sigorta firmaları kendilerine yapılan başvurularda hayat sigortası için vatandaşlara kanser olup olmadıklarını sorarlar. Kanser türü hayat sigortasına engellilik durumu için önem arz etmez.

Sigorta şirketleri kanser dışında ikinci sırada ise kişinin böbrek yetmezliği ile ilgili bir sorunu olup olmadığı sorunu yöneltirler. Böbrek yetmezliği sorununun bir sonraki aşaması olan diyaliz makinesine bağlı hastalar için de hayat sigortası onayı verilmez. 

Bir karaciğer sorunu olan siroz da hayat sigortası onayı engel teşkil eden sağlık sorunlarından birisidir. 

Kalıcı felç; hayat sigortası firmaları kişinin kalıcı felç durumunda olması halinde yine sigorta yapmazlar. 

Kalp sorunları da hayat sigortası onayı için engeldir. Bu tür sağlık sorunu olan vatandaşlar yaşadıkları soruna bağlı olarak sigorta aşamasında zorlu yaşayabilirler. 

BDDK: KEDNDİLERİ BELİRLER

Söz konu bir dönem Ticaret Bakanlığı'na iletilmişti. Vatandaşlar bu alanda sorun yaşadıklarını bildirdikleri bakanlığa talepte bulundular. Bakanlık ise o dönem bu taleplere ilişkin açıklamasında sorunun kredi sözleşmesinin imzalanmasından önceki süreçleri içerdiği için görev ve yetkileri kapsamında olmadığını bildirmişti. Konu daha sonra BDDK'ya iletilmiş kurum bu konuda “Bankalar kredi kullandırılması ve/veya kredi kartı tahsis edilmesi hususunda risk politikalarını kendileri belirlemektedir” açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç