'Bu Hamleleri Yapıp Doları 9 TL'ye Düşürmeye Çalışacaklar Ama...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Bu Hamleleri Yapıp Doları 9 TL'ye Düşürmeye Çalışacaklar Ama...'

Dolar kuru hakkında dikkat çeken bir yorum geldi. Ekonomist Güldem Atabay, doların aşağı mı yukarı yönlü mü olduğunu değerlendirdi.

Döviz 15 Eylül 2022 19:42 0
'Bu Hamleleri Yapıp Doları 9 TL'ye Düşürmeye Çalışacaklar Ama...'

Dolar 9 TL'ye düşer mi?

Mesele Ekonomi adlı Youtube kanalına konuk olan ünlü Ekonomis Güldem Atabay, dolar kurunun 9 TL'ye düşüp düşmeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu ve dikkat çeken ifadeler kulandı. İşte o açıklama:

"Bekliyorum Olması gerektiğini düşünüyorum. Olmaması için tüm güçlerini , normal serbest piyasanın dışına çıkarak kullanacaklarını da düşünüyorum. Bilinen yerin üzerine 2022 başından beri yeni ekonomi modeli ile enflasoynun artması ile cari açığın yükseldiğini gördük. Sene sonunda 50 milyar dolara doğru cari açık olacak. Fonlaması 24 milyar dolar net hata ve noksan kaynağı belirsiz girişller olmuş. Yurt dışında Fed'in faiz arttırması, sermayenin dışarı çıkması, AK Parti'nin ekonomi politikasına olan güvensizlik ile TL'nin baskı altında kalacağı görünüyor. 

Seneye OVP'ye göre ortalama dolar kuru 21 küsürlerdeyse, bu senenin ortalamasının 15-16 olduğunu düşünürsek ciddi bir sıçrama anlamına geliyor. Demekki son ortalama 21'se bu 26-27 olacak. Bu sıçrtamadır. Seçimden önce bunun olmaması için ellerinden geleni yapacaklar. Rusya ile ilişkiler , kaynak bulduk borç aldık açıklamaları devam edecek. 

DOLAR NASIL 9 TL'YE DÜŞER?

"Peki 9'a iner mi? Körfez'den para gelecek, Mehmet Şimşek Bakan oluyor 9'a inecek  Yurt dışındaki bankaların paralarını buraya çekecek program açıklanacak gibi piyasa tansiyonunun yüksek olduğu günlerde bu gazı arttırmak için haberler var. Aşağı yönü bence yok. Seçimden sonra iktidar değişirse bu olabilir."

Açıklama 4.20'den sonra.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç