Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı açıklandı: Dolar, altın, borsa, yatırım fonları ne oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı açıklandı: Dolar, altın, borsa, yatırım fonları ne oldu?

Son dakika haberi: Piyasalarda bu hafta en çok yükselen yatırım araçları açıklandı. İşte 1 haftada en çok yükselenler.

Ekonomi 4 Mart 2023 13:07 0
Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı açıklandı: Dolar, altın, borsa, yatırım fonları ne oldu?

Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı hangisi oldu?

Bir hafta daha geride kaldı ve piyasalarda bu hafta hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı konusu netleşti. 3 Mart 2023 kapanış fiyatlarına baktığımızda bu hafta en çok borsanın haftalık bazda kazandırdığı görülüyor. Dolar, altın ve euro kurunda da bu hafta kayıp olmadı.

;İlk olarak en çok kazandırana bakalım. Borsa İstanbul 100 endeksine baktığımızda hafta içinde en düşük 5.076.41 TL seviyesinde olduğu görülürken haftalıkta en yüksek ise 5 bin 352 seviyesinde olduğu görülüyor. Son fiyat ise 5 bin 212 TL oldu ve geçen haftaya göre borsanın yüzde 3.04 yükseldiği görülüyor.

Kapalı çarşıdan alınan son verilere göre 24 ayar gram altın altın fiyatı bu hafta yüzde 1.82 oranında bir değer kazandı ve 1120 TL'ye kadar çıktı. Cumhuriyet altını alım fiyatı da aynı oranda yükseldi ve 7 bin 504 TL'ye kadar çıktı. Çeyrek altın fiyatında da aynı seviyede bir yükseliş görüldü ve 1 çeyrek altın fiyatı 1837 TL seviyesine kadar yükseldi.

Bir diğer kazandıran yatırım aracına baktığımızda ise dolar'ın bu hafta çok oynamadığı görülüyor. yüzde 0.03 seviyesinde bir yükseliş gösteren dolar kuru 18.8970 TL ile haftayı kapattı.

Euro kurunda ise yüzde 0.71'lik bir yükseliş oldu. Son verilere göre 1 euro kuru 20.077 TL seviyesinde.

Yatırım fornlarına baktığımızda ise fonları nbu hafta yüzde 1.12, bireysel emeklilik fonlarında ise yüzde 1.58'lik değer kazancı olduğu görülüyor. Yatırım fonları kategorisine baktığımızda haftalık bazda en fazla kazandıran fon, yüzde 3.54'lük yükselişle hisse senedi fonları oldu.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç