Bu Haber Tiryakileri Üzer! Sigara Fiyatları 40 Lirayı Geçecek...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Haber Tiryakileri Üzer! Sigara Fiyatları 40 Lirayı Geçecek...

Sigaraya yeni zammı geliyor? İşte detaylar...

Ekonomi 2 Ağu 2022 16:46 3
Bu Haber Tiryakileri Üzer! Sigara Fiyatları 40 Lirayı Geçecek...

Sigaraya yeni zammı geliyor? İşte detaylar...

Uzun bir süredir sigara fiyatarına zam geleceği iddası gündemde ki yerini koruyor. Ancak bu iddialar yalanlanırken sigara kullanıcıları tarafından zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

SİGARA FİYATLARINA ZAN GELECEK Mİ?

Kamupersoneli.net'de yer alan habere göre; Sosyal medya platformlarının tamamını etkisi altına alan tütün ve tütün gruplarına yapılacak olan zam iddiası gündeme geliyor. Ancak bu iddialar hakkında Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş bir açıklama yaptı ve zam yapılmayacağını aktardı. Ancak Özgür Aybaş açıklamalarında zammın her an gelebileceği sinyalini de verdi. Bu ay zam alıp almayacağı henüz bilinmeyen sigara fiyatları Japan Tobacco International (JTİ), Philip Morris, BAT ve İmperial grubunun güncel fiyat listeleri de vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

SON ZAM TEMMUZ'DA YAPILMIŞTI

Son olarak 2 Temmuz 2022 tarihinde zam alan tütün ve tütün grubu ile alkol ve alkollü içecekler, gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı kapsamında fiyatlandığı belirtilirken zam sonrası alkol fiyatlarında yüzde 25’lik bir artış yaşandığı ifade edildi. Bununla beraber sigara fiyatlarında yüzde 10’luk, yani paket başına ortalama 2 TL de zam yapılmıştı.

31.50 TL’YE KADAR ÇIKTI

Tüm bunlarla beraber Temmuz ayında gerçekleştirilen 2 TL’lik paket başı zammın ardından Japan Tobacco International (JTI) grubundan bir zam açıklaması gelmişti. Bunun ardından Philip Morris, BAT ve İmperial grubu da fiyatlarını duyurmuştu ve son zam sonrasında en ucuz sigara fiyatı 27.50 TL olmuştu.

Öte yandan son zammın ardından en pahalıya satılan sigara bir kez de Parliament oldu ve Parliament’in fiyatı zamla birlikte 31,50 TL’ye ulaştı.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim sigara 24 lira. 4 aydır aynı haber sigara 40 lira olacak. 2 hafta sonra aynı haber sigara 50 lira olacak.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter ya her ay sigaraya zam olurmu insanların piskolijisini bozdular insanları yanlış yollara itiyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter ya bu ne her ay sigaraya zam olurmu insanların piskolijisini bozdular insanları yanlış yollara itiyor bu zamlar