Bu Haber Sonrası Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı, Artık Mecburiyet Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Haber Sonrası Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı, Artık Mecburiyet Oldu

Okullara güvenlik görevlisi alımı olacak mı? Son dönemlerde en çok sorulan soru bu oldu. Son açıklama ise artık alımın yapılmasının zorunluluk olduğunu gösteriyor.

TYP 17 Eylül 2022 11:04 24
Bu Haber Sonrası Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı, Artık Mecburiyet Oldu

Okullara güvenlik görevlisi alımı artık şart.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 81 şehirde , okullarda çalıştırmak üzere güvenlik görevlisi alımı artık bir mecburiyet oldu. İçişleri Bakanlığı tarafındna yapılan son dakika açıklaması bu durumu apaçık şekilde ortaya koyuyor. Gelin İçişleri Bakanlığı tarafındna henüz oıkulların açıldığı ilk hafta açıklanan verilere bir göz atalım.

Eş zamanlı şekilde 81 ilde okul çevrelerinde denetimler yapıldı. Toplamda 104 bin 680 okulun çevresinde incelemeler yapıldı ve 126 bin 347 kahvehane, kıraathane, kafe, internet ve oyun salonları ile iddaa, ganyan bayisi, alkollü yerler denetlendi. Bunlarıun yanı sıra bahçeler, parklar, okul yakınlarındaki metruk binalar, çakmak gazı, alkol, uçucu madde açık paket sigara satan yerler denetlendi. Denetlemelerde 69 işyeri hakkında işlemler yapıldı ve para cezaları kesildi.

Bunun yanı sıra okul çevrelerinde yapılan denetimlerde , hakkında yakalama kararı olan birçok kişi yakalandı. hakkında yakalama kararı olan ; FETÖ'den 3, uyuşturucu suçlarından 59, cinsel suçlardan 15, yaralama suçlarından 95, hırsızlık suçlarından 96, dolandırıcılık suçundna 95, tehdit suçundna 56, hakaret suçundna 33 ve diğer suçlardan 389 kişi olmak üzere toplamda 841 kişi yakalandı. 

Öte yandan hakkınd kayıp bildirimi olan 56 çocuk da bulunup ailelerine teslim edildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR KAÇAK SİGARALAR

12 adet ruhsatsız tabanca,

5 adet ruhsatsız av tüfeği,

414 adet mermi,

10 adet kurusıkı tabanca

13 adet kesici/delici alet

7.974 paket kaçak sigara,

51.260 adet doldurulmuş makaron,

26.300 adet doldurulmaya hazır boş makaron,

59 kg. kıyılmış tütün

29 lt. kaçak içki 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI ŞART

Okullarda güvenlik görevlilerinin bulunması konusu , bu haber sonrası artık zorunluluktur. MEB'in bu konuda adım atması ve 81 ilde okullara güvenlik görevlisi alımı yapmalıdır. Okullar açıldığı için alımlar ivedilikle yapılmalı ve hem on binlerce vatandaşa istihdam sağlanmalı hem de çocuklarımızın güvenliği sağlanmalı.

İLAN BEKLENİYOR

İlan gelince bildirimle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (24)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Meb güvenlik pandemi emeği yaş kpss kurasız göreve dönüş bekliyor Eyt olamıyoruz SGK pirimimiz çok eksik
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ek ödeme ve ek ders ile okullarda vurgun yapılacağına iki tane güvenlik alınsın daha maliyetli olur. Çocuklarımızın can güvenliği maddiyatla ölçülmemeli.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
MEB okul güvenliği pandemi döneminde çalışanlar işine geri dönsün acilen işsiz kalıyoruz TYP programından olmasın kpss şartı koymasınlar lütfen boy şartı koymasınlar lütfen gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayırlısı inşallah Okuyan çocuk larımıza nekadar önem ve güvenlik sağlayanlara Allah razı olsun . güvenlik okullarda olsa güzel olür.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Okul paraya tapanlarin yeri guvenlikci degil bulasikci bile almaz guvenligi temizlikcilere yaptiran yonetimler okullardan memurluklari iptal edilmeli