Bu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu: 500 TL'lik yeni banknot mu çıkıyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu: 500 TL'lik yeni banknot mu çıkıyor?

Son dakika haberi: Tedavüle yeni para çıkacağı iddia edildi. Söz konusu iddia sosyal medya üzerinde gündem oldu. İşte gelen o görüntü.

Ekonomi 4 Mayıs 2024 0
Bu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu: 500 TL'lik yeni banknot mu çıkıyor?

Tedavüle yeni para mı giriyor?

Sosyal medya üzerinde hızlı şekilde yayılan iddia gündem oldu. Gündem olan iddiada yeni paraların tedavüle gireceği bildirildi. Peki yeni para mı tedavüle girecek? 500 liralık, 1000 liralık banknotlar mı yürürlüğe girecek? İşte gelen son dakika bilgileri.

İDDİANIN KAYNAĞI BİM

Söz konusu iddianın kaynağı Bim olarak öne çıkıyor. Önceki gün Bim marketlerde yeni bir indirimli ürün satışı olacağı görüldü. Para sayma makinesinin Bim'e geleceği ve indirimli fiyata satılacağı bildirildi.

1990 liradan satılacak para sayma makinesinin açıklamasında şu ifadelere yer verildiği görüldü:

. Tüm para birimleri sayma şüpheli para tespit etme

. Dakikada 1000 adet banknot sayma

. Karışık desteleme ve sayım yapma

. Deste yapma

. Tedavüle çıkacak yeni para birimlerine uyumlu.

Son madde kafaları karıştırdı. Bu maddeden yola çıkarak birçok vatandaş, yeni banknotların mı yürürlüğe gireceğini düşünmeye başladı.

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok. Son olarak hükümet yetkilileri ve Merkez Bankası, bu konuda bir düzenleme olmadığını, yeni banknotun gündemde olmadığını belirtmişti. Ancak bir beklenti oluşmuş durumda.

Asgari ücretle çalışan bir kişi 17 bin lirasını banknotlarla almak istese bile 85 banknot almak zorunda. 500 liralık banknot çıkması durumunda asgari ücret sadece 34 banknot olacak.

Özellikle ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı açıklamada 500 ile 1000 liralık banknotların acilen çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç