Bu Durumlar Kredi Notunuzu Çok Düşürüyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Durumlar Kredi Notunuzu Çok Düşürüyor

Kredi çekmek isteyenlerde en dikkat edilen yer kredi puanı oluyor. Kredi notuna göre vatandaşlara kredi çıkıyor. Bu kredi notunu ise düşüren birçok durum var.

Kredi 15 Kasım 2022 12:26 0
Bu Durumlar Kredi Notunuzu Çok Düşürüyor

Bu durumlar kredi puanınızı düşürüyor.

BDDK tarafından son dakika açıklaması yapıldı ve banka kredi notunun düşmesine neden olan durumlar hakkında detayları paylaştı. BDDK verilerine göre breysel kredi ve kredi kartlarının toplam krediler içindeki payının düştüğüne yer verildi.

Normal dönemlerde yüzde 30 ile 35 seviyelerinde olan bireysel kredilerin ve kredi kartlarının toplam krediler içindeki oranı bu sene yüzde 20 seviyesinin altına kadar geriledi. Bunun en önemli nedeni , yüksek enflasyon ortamı nedeniyle alınan tedbirler olurken kredi notu düşük kişi sayısında da ciddi oranda artış olduğu bildirildi.

Kredilerde azalma olması nedeniyle piyasada alış verişler düştü. Beyaz eşya, elektronik başta olmak üzere birçok sektörde satışlar düştü. 

Uzmanlar yaptıkları açıklamada vatandaşların kredi notunu düşürecek durumlardan kaçınması gerektiğini söyledi ve kredi notunun düşmesine neden olan 6 faktörü şu şekidle duyurdu.

Borç ödememe: Kredi veya kredi kartı borçlarını zamanında ödememek kredi notunuzu düşüren en önemli nedenlerden biri. Taksitleriniiz gününü aksatmadan ödemeniz , kredi kartında ise asgari tutar yerine borcun tamamının ödenmesi gerektiğine yer verildi.

Diğer neden kredili mevduat hesabında borç: Kredili mevduat hesabında borç bırakmak, kredi notunuzun düşmesine neden olan bir diğer faktör.

Kredi kartının tüm limitini kullanmak, kredi notunuzu düşüren bir diğer neden oluyor.

Bankalarla davalık olanların kredi notları , kredi verilmeyecek düzeylere indirilir ve bu kişilere kredi çok zor verilir.

Sürekli kredi başvurusu yapmak , kredi kartı başvurusu yapmak , kredi notunuzu düşüren nedenlerden biri.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç