Bu Dolandırıcılığa Dikkat: 53 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Dolandırıcılığa Dikkat: 53 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı

Son dakika : Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 53 milyon kişinin bilgilerinin çalındığı görüldü.

Haberler 27 Mayıs 2022 16:33 0
Bu Dolandırıcılığa Dikkat: 53 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı

Bu dolandırıcılığa dikkat: 53 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı.

Son dönemlerin en çok kullanılan ve tabiri caizse en çok yuva yıkan dolandırıcılık yöntemlerinden biri kargo ile dolandırma yöntemi oldu. 

Bilindiği üzere çağımızda artık birçok şeyi internet üzerinden e ticaret sayfalarından alıyoruz. Bu da kargo taşımacılık sektörünün ciddi oranda büyümesini sağladı. Tabi dolandırıcılar için bu gelişmeler bir fırsat oldu. Son dönemlerde dolandırıcılar, hazırladıkları kağıtlarla kişilere kargo getirmiş gibi yaparak onları ciddi paralarla dolandırıyor. Birçok kişi,, aylar sonrasında kendilerine gelen icra celpleri ve hacizlerle şok oluyor ve ellerinde avuçlarında ne varsa gidiyor

Kars Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun süredir devam eden operasyonlar neticesini verdi ve Kars merkezli belirlenen 4 ildeki adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2'si kadın olmak üzere toplamda 15 kişi, Digor Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 

4 AY SÜRDÜ

Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç tarafından yürütülen operasyonun detayları bugün ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz şekilde 4 aydır yürüttüğü çalışmalar , fiziki ve teknik takipler sonucunda 4 ilde birçok adres belirlendi. Kars, İzmir, İstanbul ve Mersin2de belirlenen adreslere eş zamanlı şekilde operasyonlar düzenlendi. 

53 MİLYON KİŞİNİN BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRMİŞLER

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan çetenin 570 kişinin e devlet giriş bilgilerini ele geçirdiği ve toplamda 53 milyon 700 bin vatandaşa ait kimlik ve adres bilgilerine de ulaştığı tespit edildi. Dijital ortamda basılmış sahte polis, MİT, asker ve avukat kimlikleri ile vatandaşları ağına düşürmeye çalışan çete yüzünden çok sayıda kişi mağdur oldu. Polis ekiplerinin operasyuonu sonucu yakalanan bu kişiler emniyete götürüldü.

Emniyete gelen bu kişiler ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. 

NASIL OLUYOR?

Kargocu kılığına giren bu kişiler, hazırladıkları sahte kargolar ile vatandaşların kapısına gidiyor ve kargo teslim makbuzu gibi hazırladıkları senetlere imza attırıyor. Daha sonra da sahte kimlikli polis ve avukat olarak kendilerini tanıtıp bu kişilerden para koparıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç