Bu At, Ev Fiyatına Satıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu At, Ev Fiyatına Satıldı

TİGEM'de bugün tay satışları yapıldı. Yapılan tay satışlarında en pahalıya satılan at, Balkı isimli at oldu. At 800 bin liraya satıldı.

Tarım 14 Haz 2022 21:54 0
Bu At, Ev Fiyatına Satıldı

Ev fiyatına at satıldı.

Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından bugün açık arttırma yapıldı. Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen taylar açık arttırma usulü ile satışa sunuldu. Satışa sunulan taylardan birinin satıldığı fiyat dudak uçuklattı. 

EN UCUZU 40 BİN LİRA

Satışa sunulan atlar , heybeti ve duruşları ile kendilerine hayran bıraktırırken bu atlardan bazıları oldukça pahalıya satıldı. Toplamda 49 tayın satışa sunulduğu bildirilirken bu taylardan satılan 40'ının en ucuzunun 40 bin liraya alıcı bulduğu görüldü.

En pahalı at ise Murat Kaya isimli kişi tarafından alındı. Balı Tay adlı 2 yaşındaki erkek tay , 800 bin liralık fiyat ile ihalenin en pahalıya satılan atı oldu. 

Balkı Tay'dan sonraki en pahalı at ise Medikosetin satın aldığı Koçakalp isimli at oldu. Bu tay ise 500 bin liraya satıldı. Bunun ardından ise 3'üncü sırada 2 yaşındaki Erkek arap atı Eyyamı Bahur isimli  tay yer aldı. Bu at 360 bin liraya satıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama geldi. TİGEM Müdür yardımcısı Ali OsmanKıyak yaptığı açıklamada 60 tayın satışının gerçekleştiğini, en pahalı atın 800 bin lira olduğunu söyledi. Tüm atların satışından toplamda 8 milyon 466 bin lira gelir elde edildi. 

Oldukça iyi bir satış oldu diyen Kıyak, bundan sonraki satışın ise 28 Haziran 2022 tarihinde Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü Karacabey Tarım İşletmesi yetiştirmesi taylar olacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç