Bu 6 Uygulama, Mobil Bankacılık Şifrenizi Çalıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu 6 Uygulama, Mobil Bankacılık Şifrenizi Çalıyor

Bazı mobil uygulamalar, cihazınızdan bilgilerinizi çalıyor. İşte banka bilgileri başta olmak üzere tüm bilgilerinizi çalan o 6 uygulama.

Bilim ve Teknoloji 23 Nisan 2022 17:06 0
Bu 6 Uygulama, Mobil Bankacılık Şifrenizi Çalıyor

Bu mobil uygulamalara dikkat edin. Telefonunuza indirdiğiniz bu mobil uygulamalar bilgilerinizi çalıyor.

 

Google Play üzerinden sunulan milyonlarca mobil uygulama var. Oyun, eğitim, sınav, teknoloji, mesajlaşma, görüntülü görüşme gibi kategorilerde kullanıcılara sunulan milyonlarca uygulamanın hepsi masum uygulamalar değil. Burada birçok uygulama, telefonunuza indirdiğinizde bilgilerinizi topluyor. Telefonunuzdan bilgileri izinsiz ya da farklı yollarla aldıkları izinle toplayan bu uygulamalar, bu bilgileri yasa dışı yollardan bazı yerlere satabiliyor ya da izinsiz şekilde kullanabiliyor. Bu uygulamaları tespit eden Google, kısa sürede uygulamaları Google Play üzerinden kaldırıyor. Ancak bazı uygulamalar ise geç tespit ediliyor ve Google Play üzerinden kaldırılana kadar bilgilerinizi alıyor. 

 

Öte yandan zararlı uygulamalar Google Play üzerinden kaldırılsa bile , siz onu telefonunuza indirdiyseniz o uygulama bilgilerinizi almaya devam ediyor. Bu nedenle akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının dikkatli olması gerekmektedir. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda bilgilerinizi izinsiz şekilde çalan bazı uygulamalara yer verdik.

 

ANTİ VİRÜS UYGULAMALARI SİZİ VİRÜSTEN KORUYOR AMA KENDİ SALDIRIYOR

Google Play üzerinde bilindiği üzere çok sayıda anti virüs uygulaması var. Ücretsiz ve ücretli şekilde olan bu uygulamaları cihazınıza indirdiğinizde size zararlı yazılımlara karşı koruma vaad ediyorlar. Birçoğu ücretli olan bu uygulamaların ücretsiz olanları da var. Daha düşük oranda veri koruması sağlanan ücretsiz uygulamalardan bazıları bilgilerinizi izinsiz şekilde kullanıyor. 

 

HANGİ BİLGİLERİNİZİ ÇALIYOR?

Söz konusu uygulamaların kişisel bilgilerinizi, telefon numaranızı  ve diğer bilgileirnizi görebiliyor. Özellikle aşağıdaki uygulamalarda Sharkbot adlı bir sistem var. Uygulamaları indirdiğinizde bu telefonunuza geliyor ve trvua atı gibi telefonda yaptığınız her işlemi, klavyede bastığınız tuşları bile izleyebiliyor. Telefondan banka uygulamasını açtığınızda bu sistem, bunu fark ediyor ve klavyede bastığınız tuşları tespit ederek bu bilgileri çalıyor. Avrupa'da birçok kişi tarafından kullanılan bu uygulamalar, şimdiye kadar binlerce kişiyi mağdur etti. Siz de aşağıdaki uygulamalardan herhangi birini kullanıyorsanız hemen telefonunuzdan kaldırın ve telefonunuza reset atın. 

 

BU 6 UYGULAMA BİLGİLERİNİZİ ALIYOR

Mobil uygulama indirme sayfaları üzerinde buluna naşağıdaki 6 mobil uygulamayı telefonunuza indirdiğinizde bu uygulamalar bilgilerinizi izinsiz olarak alıyor. Gogole Play üzerindne bu uygulamaların kaldırıldığı açıklandı. Uygulamalar kaldırıldı ama şimdiye kadar eğer bir kişi indirmişse bu onların telefonunda kalır ve hazırlanan sistem ile bilgilerinizi çalmaya devam eder. 

İşte o uygulamalar:

Bu uygulamaların adlıar ise şu şekilde sıralanıyor:

Atom Clean-Booster, Antivirus mobil uygulaması
Antivirus, Super Cleaner mobil uygulaması
Alpha Antivirus, Cleaner mobil uygulaması
Powerful Cleaner mobil uygulaması
Center Security – Antivirus mobil uygulaması
Center Security - Antivirus.mobil uygulaması

Uygualamaların telefonunuzda ya da tabletinizde olup olmadığını kontrol edin. Eğer yukarıda gösterilen uygulamalar var ise bunları hemen telefonunuzdan kaldırarak zararlı yazılımlara, uygulamalara, hackerlara karşı cihazınızı bir an önce güvene alın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç