Bu 2 haber, bakır fiyatlarında rekor getirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu 2 haber, bakır fiyatlarında rekor getirdi

Amerika ve Çin'den gelen son haberler, bakır fiyatlarında rekor seviyelerin görülmesine sebep oldu.

Emtia 11 Ocak 2023 15:29 0
Bu 2 haber, bakır fiyatlarında rekor getirdi

Son dakika haberi: Bakır fiyatları rekor kırdı.

Sanayide en önemli metaller arasında ilk sıralarda olan bakır , son 2 aydır toparlanmaya girdi. Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz artırımları ile gerileyen ,sıkılaşma açıklamaları ile baskılanan bakır fiyatlarında, son günlerde sıkılaşmanın biraz yavaşlayacağı, faiz artırım hızının azaltılacağı mesajları ile baskı azaldı ve bakır fiyatı artmaya başladı. 

bunun yanı sıra Çin'in katı şekilde aldığı covid kısıtlamalarını gevşetmesi ile birlikte konutta teşviklerin artması, fiyatları daha da yukarıya çıkarmaya başladı. Bu gelişmeler, emtiaya olan talebin de artmasına neden olacak. 

Tüm bu gelişmeler sonrasında Londra Metal Borsası'nda  hareketlilik hızlandı ve bakır fiyatı, ton başına yüzde 1.1 seviyesinde artış göstererek 9 bin dolar seviyesinin üzerini gördü. Gelen son verilere göre 1 ton bakır şu sıralar 9 bin 7 dolar seviyesinden işlem gördü.

Guangzhou Futures tarafından emtia fiyatı için yayınlanan notta ,dolar kurundaki düşüş ve Çin'in devasa tedbirlerinin bakıra etki ettiğini, ancak Çin'de mevsimsel olarak düşük talebin fiyatlarda belirsizlik yaratabileceğini söyledi. 

Önceki gün merakla beklenen konuşması gelen Fed Başkanı Jerome Powell, para politikasına ilişkin bir açıklama yapmadı. Yarın Amerika'dan enflasyon verileri gelecek. Enflasyonda yavaşlamanın devam etmesi durumunda faiz artırım hızının da yavaşlaması bekleniyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, emtia, finans ekonomi haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç