Bu 12 Sınıftaki Vatandaşlara 1100 TL Bayram İkramiyesi Verilecek: İşte Maaş Gününe Göre İkramiye Ödeme Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu 12 Sınıftaki Vatandaşlara 1100 TL Bayram İkramiyesi Verilecek: İşte Maaş Gününe Göre İkramiye Ödeme Tarihi

Emeklilerin 2022 yılı bayram ikramiyeleri için geri sayımda sona gelindi. Emeklilerin yanı sıra 11 sınıfta yer alan vatandaşlara da ikramiye veriliyor.

Ekonomi 24 Nisan 2022 16:53 0
Bu 12 Sınıftaki Vatandaşlara 1100 TL Bayram İkramiyesi Verilecek: İşte Maaş Gününe Göre İkramiye Ödeme Tarihi

Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilen sorular ve soruların cevapları yazımızda.

 

Emekli 2022 yılı bayram ikramiyeleri için rakam ve tarihler belli oldu. Daha önce yapılan açıklamada 28 - 29 Nisan tarihlerinde ikramiyelerin ödeneceğine yer verilirken 2 gün önce gelen açıklamada ikramiye ödeme tarihlerinin geriye alındığı ve 27 ile 29 Nisan tarihleri arasında paraların hesaplara yatacağına yer verildi.  İşte emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili merak edilen sorular ile bu soruların cevapları:

 

İKRAMİYE MİKTARI

Emeklilerin bayram ikramiyesine zam gelmesinin planlandığı açıklanmış , ancak daha sonra bütçeye ek yük olur diye zam yapılmama kararı alınmıştı. Bu sene de işki bayramdan önce emeklilerin hesaplarına 1100 'er TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak. 

 

İKRAMİYELER HANGİ GÜN HESABA YATACAK?

En çok merak edilen bir diğer konu da bu oldu. Bu konuda da açıklama geldi ve maaş alma gününe göre emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağına yer verildi. Buna göre 4/a'lı işçi emeklilerindne maaşlarını 17 ile 21'i arasında alanlar için 27 Nisan tarihi açıklandı. Maaşını 22'si ile 26'sı arasıdna alanlar ise 28 Nisan tarihinde ikramiye ödemesi alacak. 

Bağ-Kur'lular ve 4/b 'li işçi emeklilerin ikramiyeleri 29 Nisan'da hesaplara yatacak. 

4/C'li memur emeklileri ise 29 Nisan günü ikramiye ödemeleri ile Mayıs aylıklarını alacak. 

 

İKRAMİYE KİMLERE VERİLECEK? BU 11 SINIFTAKİ KİŞİLERE DE İKRAMİYE VERİLECEK

Emeklilerin yanı sıra SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik  maaşı alanlar ile; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine de ikramiye ödemesi verilecek.

 

KESİNTİ OLACAK MI?

Emekli bayram ikramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılmaz. İkramiyeden yararlanmak için 'ödemenin yapılacağı tarihte aylık almak' şartı aranıyordu. Geçen yıl bu ibare 'bayramın içinde bulunduğu ayda' şeklinde değiştirildi. Yani bu ay içind emekli maaşı alacak tüm emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılır. 

 

Emekliler ise bayram ikramiyelerine zam yapılmamasına tepki gösteriyor. Emeklilerin beklentisi en az 1500 liraydı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç