Btcoin ve Alt Coinler Neden Düşüyor? Düşme Nedeni ve Yükseliş Tarihi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Btcoin ve Alt Coinler Neden Düşüyor? Düşme Nedeni ve Yükseliş Tarihi Açıklandı

Son dakika haberi: Kripto para piyasasında sert düşüşler meydana geldi. Düşüşün nedeni ve yükselişin başlayacağı tarih açıklandı.

Kripto Paralar 30 Nisan 2022 18:30 0
Btcoin ve Alt Coinler Neden Düşüyor? Düşme Nedeni ve Yükseliş Tarihi Açıklandı

Son dakika haberi: Kripto paralar çakıldı.

Kripto paralar ile ilgili son dakika bilgisigeldi. Gelen son dakika bilgisinin ardından Bitcoin ile diğer alt coinler hızlı şekilde düşmeye başladı. Kısa sürede yaşanan düşüş sonrası kripto para yatırımcıları , düşüşün neden meydana geldiğini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda düşüşün nedenini ve kripto para piyasasında son durumu  ele aldık.

 

BİTCOİN' DE SON DURUM NE?

Kripto para birimlerinde son günlerde düşüş eğilimi devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre dün 40 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin, bir gün içinde hızlı şekilde düşüş gösterdi ve 39 bin doların altına geriledi. Bugün gün içinde 39 bin doların altına da gerileyen BTC, 38 bin 200 dolara kadar gerileyerek son dönemlerin en düşük seviyesine kadar geriledi. Bu fiyatla birlikte BTC, 2 buçuk ayın en düşük seviyesine gerilediği görüldü. 

ETHEREUM ÇAKILDI

Etehereum fiyatında da son günlerde sert düşüşler görüldü. 3 bin dolar üzerine tutunmakta zorluk çeken Eth, şu sıralar 2800 dolar seviyesinin altına kadar geriledi. Son bilgilere göre 1 ETH 2 bin 796 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu düşüşle birlikte Ethereum son 2 buçuk ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. 

SOL FİYATI

SOLANA kripto parasında ise son günlerde düşüş hızlandı. 100 dolar altına gerileyen SOL fiyatı şu sıralar 91 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Bunun yanı sıra BNB fiyatında da düşüş yaşandı. Son verilere göre 1 BNB 391 dolar seviyesine geriledi. 

Son günlerin parlayan yıldızı halinde olan , Elon Musk'un Twitter'ı satın almasından sonra fırlayan Doge Coin, daha sonra sert düştü ve şu sıralar 0,1324 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Bunun yanı sıra XRP Ripple fiyatında da sert düşüş yaşandı. Son verilere göre 1 XRP fiyatı 0,61 dolar seviyesinde.

 

DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Kripto paralarda düşüşün nedeni FED olarak açıklandı. Bugün gelen son dakika açıklamasında 75 baz puanlık faiz artırım ihtimalinin güçlendiğine yer verildi. Bloomberg'in aktardığı bilgide 3-4 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılacak Para politikası kurulu toplantılarında 75 baz puanlık faiz artırımının masada olacağına yer verildi. Faiz artırım kararı borsaları baskılarken bu durum kripto paraları vurdu. 

Faiz artırım kararı sadece ABD 10 yıllık faizleri artıracak ve vatandaşların bu tahvillere para yatıracağı bildirildi. Bu nedenle kripto paralardan çıkış olduğu bildiriliyor.

YÜKSELİŞ NE ZAMAN?

Fed faiz kararından sonra ABDnin ekonomiye 1,5 trilyon dolardan fazla para sürmesi bekleniyor. Bunun büyük kısmının ise borsaya gelmesi bekleniyor. Borsada bu durumla birlikte artış olacağı bildirilirken bu artış ile birlikte kripto para piyasasında da yükseliş beklendiği bildirildi. 

Son dönemlerde teknoloji hisseleri ile paralel hareket eden kripto varlıkların karar sonrası yükselmesi bekleniyor.

Haberdeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Grafik ve bilgiler İnvesting'den alındı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç