Brent Petrolde Korkutan Tahmin: Böyle Olursa Benzin 40 Lira Olur
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Brent Petrolde Korkutan Tahmin: Böyle Olursa Benzin 40 Lira Olur

AB'nin Rusya'ya yaptırımları devam ediyor. JP Morgan yaptığı son dakika açıklamasında yeni yaptırımların brent petrolü 185 dolara çıkarabileceğini söyledi.

Son Dakika 19 Nisan 2022 21:59 0
Brent Petrolde Korkutan Tahmin: Böyle Olursa Benzin 40 Lira Olur

JP Morgan'dan brent petrol hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada korkutan brent petrol fiyatı tahminine yer verildi. Söz konusu tahmin beklenti seviyesinde yayınlanırken Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol ithalatını hızla azaltması durumunda petrolün varil fiyatında ciddi yükseliş olabileceğine yer verildi.


Şubat ayının sonunda başlayan Rusya Ukrayna savaşının üzerinden 2 aya yakın zaman geçti. Ruslar savaşı durdurma konusuna kapıları kapatırken art arda yaptırımlar geldi. Avrupa ve ABD'den gelen ülkelerin uyguladığı yaptırımlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak Kanada bazı Rus mallarına kısıtlama getirdi ve yeni yaptırımlar bugün devreye alındı. Yaptırımların ardı arkası kesilmezken konu ile ilgili bir son dakika açıklaması JP Morgan'dan geldi.


Dünyaca ünlü Finans şirketi JP Morgan'da Natasha Kaneva öncülüğünde toplanan ve değerlendirme yapan analistler, Rusya'dan günlük yaklaşık olarak 4 milyon varil petrole hızlı ve tam kapsamlı ithalat yasağının gelmesi durumunda , yakın zamanda brent petrolün varil fiyatının daha da artmasının beklendiğini söyledi. Bu beklenti yüzde 65 artış seviyesinde. Eğer kısıtlama giderek artarsa brent petrol 185 dolar seviyesine kadar çıkar.


EĞER BÖYLE OLURSA FİYAT ARTIŞI ÇOK OLMAZ

Analistler, Rusya'dan kömür ithalatına benzer bir şekilde petrol ithalat yasağının aylara bölünmesi durumunda önemli bir fiyat artışı olmayacağının altını çizdi. Kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ihracatın tahmininden yüzde 25 seviyesinde daha düşük olacağının ve bu ay günlük 1,5 milyon varil azalacağını öngördü.


JP Morgan , savaş nedeniyle AB ile ABD'nin Rusya'ya karşı yaptırımları daha da ağırlaştırması durumunda etkilerinin daha da büyük olabileceği uyarısında bulundu.


AB bu ay 5 yaptırım paketini gündeme getirdi ve yürürlüğe koydu. Söz konusu pakette kömür ve diğer katı fosil yakıtların Rusya'dan satın alınması ve ithal edilmesini kısıtladı. Kısıtlamalar kademeli olarak yürürlüğe konulacak ve Rusya'dan kömür ile katı fosil yakıtların alımı peyderpey kısıtlanacak.


Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre brent petrol fiyatı bugün yüzde 5 seviyesinde düştü ve 107 dolara geriledi. Brent petrolde düşüş devam ediyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç