Brent Petrol Yine Yükseliyor: Benzin ve Motorine Yeni Zam Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Brent Petrol Yine Yükseliyor: Benzin ve Motorine Yeni Zam Yolda

Brent petrol yeniden 105 dolar seviyesini gördü ve yükseliş eğilimi devam ediyor. Benzin ile motorin fiyatlarına yeni zammın yolda olduğu bildirildi.

Taşıt 13 Nisan 2022 11:24 0
Brent Petrol Yine Yükseliyor: Benzin ve Motorine Yeni Zam Yolda

İndiirim beklerken yine zam gelecek.


Brent petrolde son günlerde yaşanan düşüş dün sona erdi. Önceki gün 98 dolar seviyesine kadar düşerek savaş başladıktan bu yana en düşük seviyeye kadar gerileyen brent petrol, dün Rusya tarafından gelen açıklamanın ardından yeniden yükselişe geçti ve 100 dolar seviyesini geride bırakarak kazanımları ortadan kaldırdı.


Milli Gazeti'de bugün yayınlanan haberde, brent petrolün varil fiyatının 100 doların altına gerilemesi sonrası motorin fiyatına 1.04 TL'lik indirim geldiği , ancak brent petrolün yeniden yükselişe geçtiğine yer verildi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in dün yaptığı sert açıklama , savaşın bitirilmesi konusunda yaşanan olumlu havayı yıkan açıklamasının ardından yükselişe geçen brent petrol, yeniden 105 dolara kadar yükseldi.


PUTİN NE DEDİ?

Dün basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin ,“Buça'daki durum düzmeceden ibaret. Ukrayna’ya sunulan ve Ukrayna tarafının sunduğu güvenlik garantilerinin Kırım, Sivastopol ve Donbass topraklarını içermediği konusunda İstanbul’daki toplantıda belirli düzeyde anlaşmalara varıldı. Görüldüğü gibi müzakere sürecinin devamı için şartları oluşturmaya yönelik adımlar attık. Bunun karşılığında Buça’daki provokasyonlarla karşılaştık ve en önemlisi Ukrayna tarafı İstanbul’daki anlaşmalardan çekildi. Kırım, Sivastopol ve Donbass üzerindeki ilişkilerin düzenlenmesi konuları bu anlaşmalar çerçevesinden çıkarılıyor. Yani onlar hepimizle beraber bu çıkmaza geri döndüler” dedi. Bu açıklama petrol piyasasını yukarı yönlü harekete geçirdi.


Ukrayna'daki savaşı özel askeri operasyon olarak tanımlayan Putin , ilerlemenin sürdüğünü, her şeyin planlara uygun olduğunu söyledi ve "Görevimiz, belirlenen tüm hedefleri yerine getirmek ve gerçekleştirmek, kayıpları en aza indirmek. Rusya Genelkurmay Başkanlığı tarafından önerilen plana göre ritmik, sakin şekilde hareket edeceğiz." dedi.


YENİ ZAMLAR GELEBİLİR

Brent petrolde yeniden 105 dolar seviyesinin görülmesi ve yükseliş eğiliminin devam etmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde benzin ile motorine bir zam daha yapılabileceği bildiriliyor.


DOLAR ETKİSİ

Dünkü yükseliş sonrası zam olasılığı gündeme gelebilirdi. Ancak 14.70 TL seviyesinde seyreden doların 14.58 TL'ye düşmesi, bunun önüne geçti. Doların yükselmesi ya da brent petrolde yükselişin devam etmesi durumunda benzin ile motorin fiyatlarına yeni zamlar gündeme gelebilir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç