Brent Petrol Varil Fiyatı Düşmeye Başladı: İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Brent Petrol Varil Fiyatı Düşmeye Başladı: İşte Nedeni

Brent petrol varil fiyatında düşüş yaşandı. İşte düşüşün 2 nedeni ve akaryakıt piyasasında son dakika gelişmeleri.

Emtia 12 Ekim 2022 00:00 0
Brent Petrol Varil Fiyatı Düşmeye Başladı: İşte Nedeni

Brent petrol düşmeye başladı.

Brent petrol varil fiyatında düşüş yaşanmaya başladı. Gelen son dakika açıklamasında günlük düşüşün yüzde 3'lere kadar ulaştığı öğrenildi. 98 dolara kadar çıkan brent petrol varil fiyatı 93 dolara kadar geriledi. 

NEDEN DÜŞTÜ?

Brent petrol varil fiyatına baktığımızda kısa sürede yaşanan 5 dolarlık düşüşün iki nedeni olduğu görülüyor. Yükseliş geçen hafta başlamıştı. Petrol üreten ülkeler birliği OPEC+ Bakanlar Toplantısı yapıldı ve 2020 yılındna bu yana en radikal karar alındı. Kararda üretimde 1 Kasım'dan itibaren kesinti yapılacağına yer verildi. Bu durum sonrası brent petrol varil fiyatında ciddi bir yükseliş oldu. 

Bugün yaşanan gelişmeler ise brent petrol varil fiyatında gerilemeye neden oldu. İlk hamle Amerika'dan geldi. OPEC+'in üretim kısıtlanması kararına Biden tepki göstermişti. Bugün alınan kararda ise Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden inceleneceğine yer verildi.

Diğer açıklama ise Putin'den geldi. Rusya Devlet Başkanı yaptığı açıklamada,  “Arabuluculuğa yönelik attığınız adımlar için müteşekkiriz. Genel olarak durum hakkında endişeli olduğunuzu ve Ukrayna’daki kriz de dahil olmak üzere tüm krizlerin çözümüne katkıda bulunma arzunuzu biliyorum.” dedi ve şunları söyledi:

“Attığımız adımlar ve kararlarımız kimseye karşı değildir. Kimse için sorun yaratmayacağız. Eylemlerimiz, dünya piyasalarındaki enerji tüketicileri, üreticileri ve satıcılarının kendilerini güvende hissetmeleri için dünya enerji piyasalarında istikrar yaratmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle her zaman piyasa ihtiyaçlarına cevap veriyor ve bunu güncel olaylara uygun bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

AKARYAKITA ART ARZA ZAMLAR GELDİ, İNDİRİM BEKLENİYOR

Brent petrol varil fiyatında yaşanan yükseliş anında fiyatlarına yansımış ve art arda zamlar gelmişti. Düşüşler ise aynı hızda yansıtılmıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç