Brent Petrol 7 Ayın Dibinde: Zam İptal Edildi İndirim Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Brent Petrol 7 Ayın Dibinde: Zam İptal Edildi İndirim Var

Son dakika haberi: Brent petrol fiyatı , 7 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Son Dakika 17 Ağu 2022 19:25 2
Brent Petrol 7 Ayın Dibinde: Zam İptal Edildi İndirim Var

Brent petrol 7 ayın en düşük seviyesinde.

Son dakika haber: Petrol piyasasında son günlerde ciddi hareketlilik görülüyor. Geçen hafta 100 dolar sınırına kadar çıkan brent petrol , daha sonra kademeli şekilde düşüşe geçti kısa  sü-rede 8 dolardan fazla değer kaybetti. 

Gelen son rakamlara göre brent petrol, 91 dolar seviyesine kadar inerek Ocak ayındna bu yana en düşük seviyesine geriledi. 

BENZİNE İNDİRİM MOTORİNE ZAM

Sabah saatlerinde sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamada benzine bugün gece yarsından itibaren 83 kuruş indirim, motorine ise 76 kuruş zam geleceğine yer verildi. Ancak yapılan son dakika açıklamasında motorin zammının iptal edildiği öğrenildi. 

İSTANBUL Benzin fiyatı: 21,15 TL Motorin fiyatı: 23,18 TL

ANKARA Benzin fiyatı: 21,28 TL Motorin fiyatı: 23,27 TL

İZMİR Benzin fiyatı: 21,27 TL Motorin fiyatı: 23,28 TL

BRENT DÜŞÜYOR

Brent petrol varil fiyattı grafiğine baktıiımızda ise Ocak ayından bu yana en düşük seviye görülüyor. İşte grafik:

Grafikte işaretle gösterlen yer Ocak ayının son günleri. O zamanlar 92 dolar seviyesinde olan brent petrol varili, daha sonrea Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte adeta şahlandı ve 135 dolarlara kadar çıktı. 

RHB Investment Bank Petrol ve Gaz Analisti Sean Lim yaptığı son dakika açıklamasında, "Petrol fiyatları, Çin'den gelen zayıf veriler ve İran'dan olası yeni arz nedeniyle zayıf makroekonomik görünüm tarafından baskılanıyor" dedi. Lim, İran anlaşması geçerse, petrol üretimindeki herhangi bir artış hala zaman alabilir, bu nedenle etkisi çok güçlü olmayabilir” değerlendirmesini yaptı.

İNDİRİM GELİR Mİ?

Benzine indirim zaten gelecek. Vatandaşlar, motorine gelecek zammın iptal edilmesini ve indirim gelmesini istiyor. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kendileri bilir önceden sürekli araç kullanırdım şimdi ihtiyaç olduğunda kullanıyorum tşkkr ederim emeği geçenlere daha az masraf ediyorum aracım daha az zarar görüyor fiyatıda iki katına çıktı ... yani uzun lafın kısası çokta tın pahalı satsalar bile bizim gibi düşünen çok insan var kontak kapatmış onlarda kendince kazanıyormu zannediyorlar yanılıyorlar 👍🏻
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Brent petrol yüksek olduğunda hemen 0/0 5 -6 zam yapmaları kaçırmiyorlar ancak Brent petrol düştüğünde ise 0;85 Kr düşürüyorlar bu sizce adaletmi batsın böyle adalet