Brent Petrol 100 Doların Altında: Akaryakıta İndirim Bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Brent Petrol 100 Doların Altında: Akaryakıta İndirim Bekleniyor

Brent petrolde son günlerdeki düşüş hızlanırken bunun akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıması bekleniyor.

Taşıt 8 Nisan 2022 09:55 0
Brent Petrol 100 Doların Altında: Akaryakıta İndirim Bekleniyor

Petrolün varil fiyatı düşmeye devam ediyor. Gelen son verilere göre varil fiyatının 100 doların altına gerilediği öğrenildi.


Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırmasının ardından başlayan savaş ile birlikte petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'in Rus petrolüne yaptırım uygulanacak açıklamasının ardından 135 dolar seviyesine kadar tırmanan petrolün varil fiyatı, son günlerde yaşanan olumlu gelişmeler ile birlikte düşmeye başladı. Önceki gün 105 dolar seviyelerinde seyreden brent petrol varil fiyatı, bugün sabah saatlerinde 100 dolar seviyesinin altına geldi ve son dönemlerin en düşük seviyesini görmüş oldu.


Şubat ayında başlayan savaştan bu yana en düşük seviyesine gerileyen brent petrolde düşüş eğiliminin sürdüğü görülüyor. Savaş , tedarik sıkıntılarını körüklemeye devam ederken brent petrolde gerileme görülmesi moralleri biraz da olsa düzeltti.


AKARYAKITA YENİ İNDİRİMLER BEKLENİYOR

Brent petrol fiyatında düşüş yaşanmasının ardından akaryakıt ürünlerinde indirim yapılması bekleniyor. Brent yükselirken gün geçirmeden sürekli yapılan zamların, brent petrol aşağı yönlü ilerlerken indirime dönüşmemesi tepki çekerken vatandaşlar, indirimlerin pompa fiyatlarına yansımasını istiyor.


LPG'YE ZAM GELMİŞTİ

Herkes indirim beklerken geçtiğimiz hafta otogaz fiyatlarına zam gelmişti. 63 kuruşluk zam ile birlikte LPG fiyatı 12 lira seviyesine kadar tırmandı. Vatandaşlar, artık akaryakıt ürünlerinde indirim bekliyor. Yapılacak indirim sanayicileri de oldukça rahatlatacak.


Konu ile ilgili indirim açıklamasının bugünlerde gelmesi bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç