Böyleleri Oldukça Kiralık Ev Fiyatları Asla Düşmez
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Böyleleri Oldukça Kiralık Ev Fiyatları Asla Düşmez

Sosyal medya üzerinde dolaşan bir gönderi oldukça tepki çekti. Tepki çeken gönderide son günlerdeki kiracı ev sahibi kavgalarının özeti görüldü.

Emlak 12 Tem 2022 19:26 9
Böyleleri Oldukça Kiralık Ev Fiyatları Asla Düşmez

Almancının kiracısına yaptığı ve sanki kendi mağdur olmuş gibi açıklaması büyük tepki çekti. Böyleleri oldukça kira fiyatları düşmez.

Bir gurbetçinin Türkiye'de aldığı evi verdiği kiracısını evden çıkarmak için yaptıkları, aldığı depozitoyu TL üzerinden hesaplayarak geri vermesi sosyal medya üzerinden büyük tepki çekti. Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

"Merhaba benim bir tane dairem var. Kiracım 8 yıldır oturuyor. Kirası 4 bin liraydı bu sene 9 bin TL yapmak istedim enflasyondan ötürü adam 6 bin liradan fazla vermem dedi. Binbir türlü uğraştım sonunda çıktı evden.  Bundan zamanında 2 depozito almıştım ama euro olarak verdi. 850 euro almıştım. Şimdi benden depozitoyu geri istiyor hesabına 3 bin lira yolladım. Benden 17 bin TL vermemi istiyor, ben de o zaman kur 3,5 liraydı hatta 100 lira fazla attım daha ne istiyon dedim bana diyor ki şimdiki kurla at. Evden çıkardım diye böyle uğraştırıyor beni. Tamam 5 bin lira atayım dedim ona da yok diyor ne yapabilirim?"

Söz konusu paylaşım sosyal medya üzerinde kısa sürede çokça yorum ve tepki aldı. Vatandaşlar, alırken Euro üzerinden alınan depozitonun bu şekilde geri verilmeye çalışılması, kiranın 2 kattan fazla artırılması ve zorla evden çıkarma meselelerine tepki gösterdi.

Finans7.com notu: Bu şekilde ev sahipleri oldukça kiraların düşmesini beklemiyoruz artık. Ne düzenleme gelirse gelsin. En önemli kıstas vicdan olmalı.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Böyle bi fırsatçı toplumuz orman yangınları oluyo teçhizatlar 2 katı sel baskınları oluyo doğal afet kıralar 2 katı kara borsa zaten Suriye’ler anasını sikti ortalığın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizde dolar uzerinden verdik cikarkende oyle alacaz sozlesmededr var ev sahibi istedi ne diyelim. Tok acin halinden ne anlar ne kdr ayip. Fazlasiyla cikacak kendisinden haberi yok!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kur mur hikaye adam sana 850 euro vermiş zam almayı biliyon 850 euro verecen ha bunun bir de ahiret boyutu var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah senide o duruma düşürsün ki anlarsin belki imansiz vicdansiz fırsatçılar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
%25 lik zamının ardında dursa hiç bşy olmaz bi yasa çıkarıo peşine bile düşlmüyor