BOTAŞ Hazırlığı Bitirdi: Doğalgaza 1 Ekim'de Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BOTAŞ Hazırlığı Bitirdi: Doğalgaza 1 Ekim'de Zam Geliyor

Son dakika haberi: BOTAŞ kaynaklarından alınan bilgilere göre sanayi doğalgazına zam yapılacağı öğrenildi.

Emtia 28 Eylül 2022 10:30 0
BOTAŞ Hazırlığı Bitirdi: Doğalgaza 1 Ekim'de Zam Geliyor

BOTAŞ doğalgaza zam yapacak.

BOTAŞ , 1 Ekim'de doğalgaza zam yapmak için hazırlıklarını yapıyor. Dünya Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre BOTAŞ, 1 Ekim 2022 tarihinden sonra geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 10'luk bir zam yapacak. 1 Eylül'de yapılan zammın üzerinden henüz 1 ay geçmişken yapılacak bu zam , sadece sanayi doğalgazına olacak. Konutlar için kullanılan doğalgazda bu ay fiyat artışı beklenmiyor.

ELEKTRİĞE DE ZAM ÖNERİLDİ AMA...

Doğalgazın yanı sıra elektriğe de zam yapılacağı, sanayide kullanılan elektriğe de zam yapılması teklifinin geldiği ancak bakanlığın buna sıcak bakmadığı öğrenildi.

1 EYLÜL'DE ELEKTRİK İLE DOĞALGAZA BÜYÜK ZAM GELMİŞTİ

Son olarak BOTAŞ , bundan 28 gün önce sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50.8 , KOBİ'lerin kullandığı doğalgaza yüzde 47.6 ve konutlarda kullanılan doğalgaza ise yüzde 20.4 oranında bir zam yapmıştı. Elektrik üretiminde kullanılan doğlagaza ise yüzde 49.5'lik zam yapılmıştı.

Elektrik fiyatlarına da aynı gün zam gelmiş ve mesken abonelerinini yani konut elektik tarifesine %20, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise %50 zam yapılmıştı.

YENİ ZAM SANAYİ DOĞALGAZINA

BOTAŞ kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre, artan maliyetler, dünyada artan doğalgaz fiyatı nedeniyle sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 10 oranında zam geleceğinin planlandığı öğrenildi.

Konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan TTTSD Başkanı Vehbi Canpolat, “Dünyada ciddi bir enerji krizi var. Türkiye’de enerji sübvanse edildiği için ciddi anlamda diğer ülkelere göre enerji ucuz. Bu olayın bir tarafı. Diğer tarafı ise maliyetlerimiz gün geçtikçe artıyor ve rekabet edemez hale geliyoruz. İşin sonu nereye gidecek? Bir an önce çözülmesi temennimiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç