BOTAŞ Açıkladı: Doğalgaza Yüksek Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BOTAŞ Açıkladı: Doğalgaza Yüksek Zam Geldi

BOTAŞ, 1 Nisan tarihine girdiğimiz şu dakikalarda resmi internet sayfasından bir açıklama yaptı ve doğalgaz fiyatlarına zam uyguladığını duyurdu.

Ekonomi 1 Nisan 2022 00:07 1
BOTAŞ Açıkladı: Doğalgaza Yüksek Zam Geldi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada doğalgaz fiyatına zam yapıldığına yer verildi.


Her ay fiyat güncellemesi yapan BOTAŞ, bir son dakika açıklaması yaptı. 1 Nisan tarihine girdiğimiz şu dakikalarda BOTAŞ, resmi internet sayfası üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu ve konutta kullanılan doğalgaza yüzde 35 oranında zam yaptığını duyurdu. Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatına ise yüzde 44.3 seviyesinde bir zam uygulanırken sanayide kullanılan doğalgazın fiyatına ise yüzde 50 zam yapıldı.


BOTAŞ tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde: "Doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan 2022 itibarıyla zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 35, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 50 artış oldu."


ZARAR EDİYORDU


Gün içinde açıklama yapan sektör yetkilileri, doğalgaza yüksek oranlı sübvansiyonlar yapıldığı ve bu nedenle BOTAŞ'ın ciddi oranda zarar edebileceğine yer verildi. Bu durumun önüne geçmek için BOTAŞ'ın doğalgaz fiyatlarına zam yapacağı bildirilmişti.


KONUTA YAPILAMAYABİLİR DENMİŞTİ AMA YAPILDI


Söz konusu fiyat artışından konutların etkilenmemesi için çalışmalar yürütüldüğü bildirilmişti. Ancak gelen zam açıklamasında bu durumun gerçekleşmediği, konutlara verilen doğalgaza da yüzde 35 oranında bir zam yapıldığı görüldü. Yapılan açıklamada zamlı fiyatın 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağına yer verildi.



Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yıldım artık ülkeden kaçmak istiyorum.