Borusan Kocabıyık Vakfı burs başvuru şartları açıklandı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borusan Kocabıyık Vakfı burs başvuru şartları açıklandı 2023

Borusan Kocabıyık Vakfı burs başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklama ve burs başvuru detayları yazımızda.

Eğitim 27 Ağu 2023 15:11 0
Borusan Kocabıyık Vakfı burs başvuru şartları açıklandı 2023

Borusan Kocabıyık Vakfı burs başvurusu.

Borusan Kocabıyık Vakfı burs başvurusu hakkında açıklama geldi. Gelen açıklamada bursun başvuru şartlarına ve başvurusuna dair bilgilere yer verildi. Biz de Finans7 olarak bu yazımızda bursun başvurusuna dair bilgilere yer verdik.

BURS BAŞVURUSU YAPACAK ADAYLARIN AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI TAŞIMASI GEREKİYOR:

1. Burstan yararlanabilmek için yurtiçindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak gerekir.
2. Bursların kontenjan, kapsam ve koşulları, öğrencilerde aranacak nitelikler Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
3. Burslar Türkiye’de öğrenim gören TC uyruklu öğrencilere sağlanır.
4.Burstan yararlanmak için başvuranların 26 yaşını aşmamış olması gerekmektedir.
5. Üniversite bursundan yararlanmak için, öğrencinin başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç sahibi olması gerekir.
6. Başarılı bir öğrenci olmak, 100 üzerinden en az 65; 4.00 üzerinden en az 2.50 ortalamaya sahip olmak demektir.
7. Başka bir kurumdan (vakıf, dernek, şahıs gibi) burs almıyor olmak,(Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenim kredisi ve %40 üzeri engeli olan öğrencilere verilen burslar ve Vakfın her yıl belirleyeceği azami aylık tutarı geçmemek kaydıyla verilen belediye ve/ veya mezunlar derneği vb. destek bursları hariç),
8. Burslar karşılıksız olup, öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez.
9. Burs için başvuruda bulunan öğrencinin, kazandığı okula giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını, kayıt yaptırdığına dair ilgili okuldan alacağı belgeleri ibraz etmesi gerekir.

II. Burs Başvurusu
Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin; Mühendislik, İşletme ve İktisat Fakülteleri ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakülteleri’nde okuyan öğrencilerine burs verilecektir. Bu okullara kayıt yaptırmış ve yukarıdaki nitelikleri taşıyan öğrencilerin online başvuru kanalı üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Burs başvuruları online sistem üzerinden yapılır, şahsi başvuru kabul edilmez.
Sistem üzerinden seçilen öğrencilerle Vakfımız tarafından gerçekleştirilecek mülakat sonrasında, burs kazanıp kazanmadıkları kendilerine bildirilecektir.
Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine verilen burslar ise her yıl belirlenen protokol esasları ve kontenjan doğrultusunda 2. sınıfa dereceyle geçen öğrencilere verilmektedir. Fakültenin burs birim merkezi bursa hak kazanan öğrencilerle iletişime geçer.

Başvuruya ilişkin bilgilere "https://www.bkv.org.tr/tr/basvuru_bilgileri-24/" adresinden ulaşabilirsiniz. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç