Borsaya yeni endeks geldi: Bist 500 nedir, nasıl alınır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsaya yeni endeks geldi: Bist 500 nedir, nasıl alınır?

Borsada son dakika haberi geldi. Gelen haberde yeni endeksin geleceği bildirildi. İşte Bist500 endeksi.

Borsa 22 Ara 2023 0
Borsaya yeni endeks geldi: Bist 500 nedir, nasıl alınır?

Borsada son dakika haberi: Yeni endeks geliyor.

Borsa İstanbul'da bir son dakika haberi geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan yaptığı açıklamada yeni bir endeksin hayata geçeceğini söyledi.

Yeni endeksin adının Bist 500 olacağını söyleyen Arıcan, 22 Aralık 2023 tarihinden itibaren Bist500 endeksinin hesaplanmaya başlayacağını söyledi.

BIST 500 Endeksi 01.11.2023 tarihinden itibaren gün sonu verilerden, 22.12.2023 tarihinden itibaren eş anlı verilerden hesaplanmaya başlandı.

Bist500'ü bankalar ve aracı kurumlar üzerinden alabileceksiniz.

ENFLASYON TEK HANEYE İNECEK?

Bugün Borsanın 150. yılı vesilesi ile düzenlenen törende konuşan Mehmet Şimşek, enflasyon mesajı verdi. Enflasyonun tek haneye inmesi için eli güçlendirecek adımlar atmaya devam edileceğini söyleyen Bakan Şimşek, "Tüm vatandaşlara finansal okuryazarlık dersini vermemiz gerekiyor. Enflasyonun tek haneye düşmesiyle birlikte firmalarımız çok daha makul maliyetlerle kaynağa erişecek. Küresel rekabette bu elimizi güçlendirecek" ifadelerini kullandı.

OVP HEDEFİ DEVAM EDİYOR

Orta Vadeli Program hakkında konuşan Bakan Şimşek, "Finansal istikrarın sağlanmasında ivme kazandık. OVPnin hedeflerinden biri sermaye piyasalarını derinleştirmek. Önümüzdeki dönemde OVP ile öngörülebilirlik artacak" ifadelerini kullandı.

BORSA OYUN ALANI DEĞİLDİR

Borsanın oyun alanı olmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Şimşek, "Borsa sermaye piyasalarının çok değerli bir kurumudur. Bunun sağlıklı işlemesi bizim için çok önemli. Borsanın sağlıklı işlemesi firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacaktır. Borsa bir oyun alanı değildir" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç