Borsaya Yatırım Yapacaklar Dikkat: 2 Büyük Şirketten Hisse Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsaya Yatırım Yapacaklar Dikkat: 2 Büyük Şirketten Hisse Tahmini

Borsaya yatırım yapmak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İki finans şirketi tahminlerini yayınladı.

Borsa 11 Mayıs 2022 09:03 0
Borsaya Yatırım Yapacaklar Dikkat: 2 Büyük Şirketten Hisse Tahmini

Borsaya yatırım yapacak vatandaşlara dikkat çeken bir tahmin geldi.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs Group Inc ile JP Morgan analistlerinden borsada yatırım yapacak vatandaşlara önemli tavsiyeler geldi. Borsaların dip seviyelerde olduğunu, düşüş eğiliminin devam ettiğini söyleyen kuruluşlar, toparlanmanın yakın olduğunu söyledi.

Goldman Sachs Küresel Sermaye Stratejisti Peter Oppenheimer yaptığı açıklamada, piyasaların hala aşşağı yönlü riskler taşıdığını söyledi. Ancak buna rağmen hisse senetlerinin orta ve uzun vadede alıcılar için cazip göründüğünü söyleyen Oppenheimer, dipten alım çağrısı yaptı. Bunun yanı sıra JP Morgan Chase & Co. Küresel Piyasalar Başstratejisti Marko Kolanovic, yatırımcılara nakit ve devlet tahvili pozisyonlarını azaltmaları gerektiğini söyledi. 

Analistler tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda küresel hisse senedi fiyatlarının MArt ayından bu yana 11 trilyon dolarlık kayıp gerçekleştirdiği, bununla birlikte şimdi dibin göründüğüne yer verildi. 

PİYASALARDAKİ ENDİŞE BU AÇIKLAMA İLE AZALDI

Atlanta Fed Başkanı Bostic geçen gün bir açıklama yaptı ve Fed'in 50 baz puanlık faiz artışının agresif bir adım olduğunu ve 50 baz puanlık artıştan fazla bir artışa gerek olmadığını söyledi. Bu açıklama piyasalarda yaşanan endişe havasını az da olsa söndürdü ve tedirginlik biraz da olsa azaldı. 

Goldman Sachs Group Inc. Küresel Sermaye Stratejisti Peter Oppenheimer yaptığı son dakika açıklamasında yatırımcıların merkez bankalarının yüksek enflasyonun önüne geçmek için attığı sıkılaştırma adımları , savaş ve enfalsyon dahil olmak üzere birçok endişeyi piyasalarda fiyatlandırdığını söyledi.

Ünlü ekonomist Oppenheimer değerlendirmesinin devamında piyasalarda aşağı yönlü risklerin hala olmasına rağmen hisse senetlerinin orta ve uzun vadede cazip göründüğünü söyledi. Öte yandan dip kısmından alım çağrısını yapan JPMorgan Chase & Co. Küresel Piyasalar Başstratejisti Marko Kolanovic, yatırımcılara nakit ve devlet tahvili pozisyonlarından kaçınmaları, bunları azaltmaları gerektiğpini söyledi. 

Yükske enflasyon, savaş ve Çin'de devam eden karantina uygulamaları nedeniyle büyük bir fırtınanın olduğunu söyleye JP Morgan Asset Management Küresel Pazar Stratejisti Vincent Juvyns , şimdi birçok şeyin fiyatlandırıldığını , yakın zamanda dip seviyelerinin görüleceğini söyledi.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç