Borsaya ve kripto paralara vergi gelecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsaya ve kripto paralara vergi gelecek mi?

Son dakika haberi: Borsa ve kripto para alımı satımına ne kadar vergi geleceği öğrenildi. İşte yeni vergi.

Ekonomi 5 Haz 2024 0
Borsaya ve kripto paralara vergi gelecek mi?

Son dakika: Borsada alım satıma vergi geliyor.

Borsada hisse senedi alımı satımı yapan, kripto varlıkların alımını satımını yapan kişilere yeni vergi geleceği açıklandı.

İngiliz Haber Ajansı Reuters'a konu ile ilgili açıklamada bulunan bir ekonomi yetkilisi, kripto varlıklar ve hisse senetleri alım satımı üzerinden vatandaşlardan bir işlem vergisi alınması üzerinde çalışmalar olduğunu ve çalışmalarda sona geldiklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan ekonomi yetkilisi, "Hisse senetleri ve kripto varlıkların alım satımı üzerinden bir işlem vergisi alınması üzerinde çalışmalar nihai noktaya geldi" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ VERGİ VAR MI?

Kripto paralar ve hise senedi alımı satımı üzerinden şimdilik alınan herhangi bir vergi yok. Kripto paraların bu hafta SPK bünyesine alınması sonrası kripto varlıkların da kanunda tanımı olacak ve ekonomi yönetimi, kripto varlıkların tanınması sonrası vergilendirme konusunda da çalışma yapılacağını söyledi.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Turgay Ozaner konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

Bloomberg HT'ye hisse senetlerinde işlem vergisi alınmasıyla ilgili gündeme gelen çalışmalar konusunda açıklamada bulunan Ozaner, "İşlem vergisi ile piyasada işlem hacmi düşebilir ancak eğer gelir vergisi olursa yerli çıkışı olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

NE KADAR VERGİ ALINACAK?

Gelir vergisinde adalet konusunda sıkıntılar çıktığı, bu düzenleme yerine işlem vergisinin daha etkin ve adil bir vergilendirme olduğu bildiriliyor. Aracı kurumların komisyonuna yakın, yani binde 1 civarında işlem vergisinin planlandığı bildirildi.

Binde 1 civarında vergi gelmesi durumunda kripto varlıklarda 100 bin lira işlem yapacak kişilerden 100 lira alınacak. Sizce çok mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç