Borsaya ne oldu, neden düştü: Ünlü Ekonomist açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsaya ne oldu, neden düştü: Ünlü Ekonomist açıkladı

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut bir son dakika açıklamasında bulundu ve borsada neden düşüş olduğunu söyledi.

Borsa 27 Şubat 2023 13:41 1
Borsaya ne oldu, neden düştü: Ünlü Ekonomist açıkladı

BORSA NEDEN DÜŞÜYOR?

Borsadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bu haftaya düşüşle başlayan borsada yatırımcı sayısının azaldığına yer verildi. Merkez Kayıt Kuruluşu tarafından yapılan açıklamada 24 Şubat tarihi haftalık kapanış itibarıyla borsada yatırımcı sayısına yer verildi. Açıklanan verilere göre borsada yatırımcı sayısı 3 milyon 870 bin 740 oldu. Son açıklanan verilere göre borsada 3 haftada 128 bin 486 kişilik bir azalış olduğu görüldü. Bundna 3 hafta önce borsada yatırımcı sayısı 3 milyon 999 bin 226 olarak açıklanmıştı.

Borsada yatırımcı düşüşü ve endekste yaşanan hareket hakkında ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut bir açıklama yaptı. Zelyut yaptığı açıklamada borsada neden düşüş olduğunu söyledi.

Zelyut kaleme aldığı yazısında, “Türk ekonomisi sermaye piyasaları çok tarihi bir fırsatı kaçırdı. Bu bir altın bir fırsattı borsaya güvenip gelmeleri. Buradan şirketlerimiz için sürekli ve düzenli bir kaynak akışı olacaktı" dedi ve daha çok insan akışının olacağını, güvenin olacağını söyleyerek, "Dolarizasyonun kırılması için tarihi fırsattı. Altının ya da konutun yüksek enflasyon döneminde bir alternatif olmasının önüne engel çekilecekti. Çok tarihi bir fırsat kaçırıldı. Küsüp giden her bir yatırımcı aslında reel ekonominin önümüzdeki dönemde daha zor duruma düşmesidir. Yine şirketlerimiz bankalara ve tefecilere muhtaç kalacaklar" ifadelerini kullandı.

PEKİ NEDEN?

Zelyut kaleme aldığı yazısında hükümetin süreci iyi yönetemediğini söyledi. İlk yapılan hatanın Ekrem İmamoğlu'na açılan dava olduğunu söyledi. Bu dava ile tüm iç ve dış yatırımcıların ürkütüldüğpünü ve bunun da beraberinde satış getirdiğini söyledi. Açıklamada Zelyut, "Evet bir kar realizasyonu bekliyorduk ama hükümetin hataları hareketin frekansı çok fazla arttı. İkincisi deprem ve piyasaların açık kalmasıydı. Binlerce insan enkaz altında kalırken, borsada da yüzbinlerce yatırımcı fiyatların altında ezildi. Burada süreci yönetemedi. Bu süreci yönetemediği için haliyle borsadan muazzam miktarda insan kaçtı" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
islam memise sorsunlar saolsun ne dese tersini yapip kazanc saglamak hic sorun olmuyor .