Borsaya bir enerji hissesi daha: Enerya Enerji talep toplama ne zaman, ENRYA halka arz 1 lot kaç TL?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsaya bir enerji hissesi daha: Enerya Enerji talep toplama ne zaman, ENRYA halka arz 1 lot kaç TL?

Borsada son dakika haberi: SPK, bir enerji şirketinin daha halka arzını onayladı. Peki Enerya Enerji hissesi talep toplama ne zaman?

Borsa 9 Ağu 2023 23:15 0
Borsaya bir enerji hissesi daha: Enerya Enerji talep toplama ne zaman, ENRYA halka arz 1 lot kaç TL?

Borsaya bir enerji hissesi daha geliyor.

Borsada en çok takip edilen hisseler arasında olan enerji hisselerine bir yenisi daha ekleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2 şirketin halka arzının onaylandığı bildirilirken bunlardan biri Baydöner, diğeri ise enerji sektöründen Enerya Enerji AŞ oldu.

Toplamda 39 milyon lotluk hisse satışı olacağı bildirilen Enerya Enerji'nin 1 lotluk hissesi 88,76 TL'den işlem görecek. Talep toplamada da bu fiyat üzerinden yatırımcılar taleplerini iletecek.

ENRYA kodu ile borsdaa işleme başlayacak olan hissede toplamda 39 milyon lot satışı olacak ve halka arzın büyüklüğünün 3 milyar 461 milyon 640 bin lira olacağı bildirildi. Mevcut pay satışı ile ilgili de şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut ortaklardan Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım AŞ’ye ait 14.000.000 TL nominal değerli B grubu payların satışı gerçekleştirilecektir"

TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Talep toplama tarihleri henüz açıklanmadı. Ancak söz konusu hisse için talep toplama başvurularının 16 ya da en geç 17 Ağustos tarihinde başlaması bekleniyor. Talep toplama tarihi belli olduğunda haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

ENERYA ENERJİ HAKKINDA: KİMDİR, NE İŞ YAPAR?

Şirket hakkında kısa bilgi şu şekilde:

Ahlatcı Holding çatısı altında, Ahlatcı Doğal gaz grubu bünyesinde faaliyet gösteren Enerya Enerji, 2003 yılından bugüne doğal gaz dağıtımında kesintisiz hizmet sağlamaya devam etmektedir. Türkiye’nin en yaygın 2’inci özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji A.Ş, 10 şehirde 30 yıl süreyle doğal gaz dağıtım lisansına sahip olup, 1 milyon 800 binden fazla aboneye hizmet sunmaktadır.

Yenilikçi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla enerji sektörünün en önemli aktörlerinden biridir. Enerya, her geçen gün yeni yatırımlarla büyümeye, abonelerini doğal gaz konforu ile tanıştırmaya ve yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal fayda sağlamaya devam etmektedir.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç