Borsadaki En Büyük Şirketler Açıklandı: SASA, THYAO, KCHOL, Froto, Enkai, Tuprs, Eregl, Sise
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsadaki En Büyük Şirketler Açıklandı: SASA, THYAO, KCHOL, Froto, Enkai, Tuprs, Eregl, Sise

Borsada 7 şirket 100 milyar liranın üzerinde değere sahip oldu. İşte borsada işlem gören şirketlerin piyasa değerleri.

Borsa 23 Ekim 2022 22:50 0
Borsadaki En Büyük Şirketler Açıklandı: SASA, THYAO, KCHOL, Froto, Enkai, Tuprs, Eregl, Sise

Hisseler açıklandı: Borsa'da değeri 100 milyarın üzerinde 7 şirket var.

Son bir senede yüzde 163 seviyesinde bir artış gösteren borsada şirketler de ciddi oranda yükseldi. Ancak borsada yaşanan bu yükseliş rakamlara tam anlamıyla yansımadı. Borsada rekor üstüne rekor gelirken halen borsada işlem gören şirketlerden 100 milyarın altında çok, üzerinde ise sadece 7 şirket var.

Sadece bu ay yüzde 23 oranında , 2022 yılında şimdiye kadar yüzde 111 oranında yükseliş gösteren Borsa İstanbul 100 endeksi rekorlar kırmaya devam ediyor. Rekorlar gelirken şirket fiyatlarına b aktığımızda 100 milyarı geçen şirketlerin aşağıdaki gibi olduğu görüldü:

SASA,

Koç Holding,

Türk Hava Yolları,

Fort Otosan,

ENKA,

TÜPRAŞ

Ereğli Demir Çelik oldu.

EN ÇOK KATLAYAN SASA OLDU

Piyasa değeri en yüksek şirkete baktığımızda 208 milyar lira ile SASA olduğu görülüyor. Bu şirketi en yakın takip eden, yüksek piyasa değeri Koç Holding oldu. Piyasa değeri 144 milyar lira. Dünyanın en büyüğü ve en karlı hava yolu şirketleri arasında üst sıralarda olan Türk Hava Yolları'nın piyasa değeri ise 135 milyar lira.

Sıralamaya baktığımızda bankalar arasında değeri 199 milyar lirayı geçen tek bankanın Garanti Bankası olduğu görüldü. Bu bankanın değeri 104 milyar lira olurken İş Bankası'nın değeri, 98 milyar lirada kaldı. Akbank 80, Yapı Kredi Bankası ise 80 milyar lira seviyesinde oldu.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç