Borsada Yükseliş Sürer mi SASA, THYAO Banka Hisseleri Yükselir mi? Kritik Borsa Yorumu Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada Yükseliş Sürer mi SASA, THYAO Banka Hisseleri Yükselir mi? Kritik Borsa Yorumu Geldi

Son dakika haberi: Borsa ile ilgili yeni bir değerlendirme yayınlandı ve sene sonunda yeşil göründüğü bildirildi.

Borsa 8 Ekim 2022 12:10 0
Borsada Yükseliş Sürer mi SASA, THYAO Banka Hisseleri Yükselir mi? Kritik Borsa Yorumu Geldi

Dünya Gazetesi: Borsalar, hisseler bu sene yeşil kapatır.

Borsa İstanbul hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada borsaların bu sene kalan günlerde nasıl seyredeceği konusuna değinildi ve dikkat çeken ifadeler kullandıldı. Dünya Gazetesi'nin Şans Sohbetleri adlı köşesinde yer alan haberde Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ sohbet etti ve bu sohbet yayınlandı.

Ağaoğlu açıklamasında geçen haftalardaki manipülasyon sonrası borsanın dengeye oturduğunu , enflasyon karşısında yeterli kazancı sağlayabilen nadir kapılardan biri olduğu için paranın buraya gittiğini söyleyen Ağaoğlu, "Faiz artışları belli bir tarihte sona erecek, sonra duruma tekrardan bakılacak’ görüşü var." dedi ve uzun soluklu bir faiz artırımı beklenmediğini, bunun illa ki bir yerde duracağını söyledi. 

Şimdi borsada bu yorumların fiyatlandığını söyleyen Ağaoğlu, "Bu yorumlar, piyasaları bir parça rahatlattı. Yıl sonuna doğru geliyoruz. Birçok fonun kasım ayı yıl kapanışıdır. O yüzden aşağıda bir endeksle para kaybettik deyip ikramiye veya komisyon alma şanslarının azaldığı bir yerde piyasayı yukarı ittirmek isteyeceklerdir. Herhalde, buraya kadar düşüşü Fed’e bağlayıp ondan sonra Fed de zamana yayacak vesaire deyip kasım ve aralık ayına kadar daha sakin bir borsa seyri izleyeceğiz diye düşünüyorum yurtdışında. En azından Fed’in iskonto edildiğini söyleyecekler ama ben Fed'in 2023’ü bir hatta iki faiz artışıyla karşılayacağını düşünen taraftayım. O yüzden piyasalar yılı pozitif kapatıp yeni yılda yeniden bakacaklar duruma diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara 

Kaynak: https://www.dunya.com/finans/haberler/tcmb-3-aydir-kitlere-doviz-satmiyor-haberi-671103

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç