Borsada Yükseliş Sürecek mi? İşte Yorumlar, Tahminler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada Yükseliş Sürecek mi? İşte Yorumlar, Tahminler

Son dakika haberi: Borsada yükseliş devam edecek mi? İşte borsada son durum ve tahminler, yorumlar.

Borsa 30 Ekim 2022 13:54 0
Borsada Yükseliş Sürecek mi? İşte Yorumlar, Tahminler

Borsalar hisse yükselecek mi düşecek mi?

Borsa İstanbul'da son günlerde yükseliş, son bir haftada yerini düşüşe bırakmıştı. Yaşanan düşüşle birlikte 4 binlere kadar yükselen borsada 3878 seviyesine kadar çekildi. Yaşanan bu düşüşten sonra borsa yatırımcıları , borsada yükseliş mi olacağını düşüş mü olacağını araştırmaya başladı.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan sektör temsilcileri, yükselişin para girişine bağlı olacağını bildirdi. Hızlı bir ralli ile 4 bine kadar çıkan borsada para girişinin devam etmesi durumund yükselişin sürebileceğine yer verildi. 

SON ALTI AYDA NE KADAR YÜKSELDİ?

2022 yılı içinde borsa İstanbul son 6 ayda yüzde 57 oranında yükseldi. Son 1 sene içindeki yükseliş ise yüzde 152 seviyesinde oldu.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan uzman isimler, “izlenilen para politikası etkisi ve enflasyonist ortamın devamının” borsanın yükselişinin asıl nedeninin olduğunu söyledi ve seçim sürecine girilmesi ile birlikte ülkeye para girişinin artacağı ve borsada yükselişin sürebileceğini bildirdi. Para girişinin devam etmesi ile birlikte yükselişin süreceğine yer verildi ve “Ancak öncesinde endeksin 3 bin 800 – 3 bin 850 bandında güç toplamasının trendin devamı açısından daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Bu seviye üzerinde kaldıkça piyasayı yukarı yönde izlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç