Borsada Yerli Aldı Yabancı Sattı: İşte Hisse Senetlerinde Son Durum
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada Yerli Aldı Yabancı Sattı: İşte Hisse Senetlerinde Son Durum

Borsada son bir haftada yüzde 8'in üzerinde yükseliş görüldü ancak yabancıların hisse satışları da artmaya başladı.

Borsa 27 Ekim 2022 16:02 0
Borsada Yerli Aldı Yabancı Sattı: İşte Hisse Senetlerinde Son Durum

Son dakika: Borsada yabancılar yine satışa geçti.

14 ile 21 Ekim arasında borsaya dair veriler yayınlandı. Yayınlanan verilere göre yabacı yatırımcı olarak bilinen yurt dışı yerleşik yatırımcılar , reel olarak , yani kur ve fiyat etkisinden arındırılmış şekilde 62.6 milyon dolarlık hisse senedi satışı yaptı. 11.6 milyon dolarlık devlet ç borçlanma senedi satışı da yapıldığı öğrenilirken; 7.4 milyon dolarlık özel sektör tahvil alımı yapıldığına yer verildi. 

Borsa İstanbul 100 endeksi 14 ile 21 Ekim tarihleri arasında yüzde 8.48 yükseldi. 2 yılllık gösterge tahvil faizine baktığımızda ise 153 baz puanlık bir gerileme olduğu görüldü. Bu yükselişe rağmen yabancıların borsada hisse satışları devam etti. 

SENE BAŞINDAN BU YANA DURUM NE?

Yayınlanan verilere göre yurt dışı yerleşikler olarak biline nyabancı yatırımcıların toplam 3.708.4 milyon dolarlık hisse senedi satışı yaptığı görüldü. Bunun yanı sıra devlet iç borçlanma senedi satışının ise 2.430.2 milyon dolar seviyesinde olduğu görüldü. özel sektör tahvilde ise 2 milyon dolarlık satış olduğu görüldü. Menkul kıymet piyasasından 6.179.2 milyon dolarlık yabancı çıkışı olduğu görüldü.

21 Ekim tarihinde hisse senedi piyasalarında yabancıların payı yüzde 31.5 seviyesinde olırken geçen hafta bu oran yüzde 31.7 seviyesindeydi. 2021 yılı kapanışında ise yüzde 40.6 seviyesindeydi. Bir önceki sene ise yüzde 41.2 seviyesindeydi.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç