Borsada yeni dönem: Bu sektördeki hisselere ilgi artacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada yeni dönem: Bu sektördeki hisselere ilgi artacak

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde borsada yeni dönemde hangi hisselere ilgi olacağına yer verildi.

Borsa 4 Ağu 2023 08:14 0
Borsada yeni dönem: Bu sektördeki hisselere ilgi artacak

Borsada yeni dönemde hangi sektörlerdeki hisselere ilgi artacak?

Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Ekonomim.com'a konuşan Demirtaş yaptığı açıklamada yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşların borsaya koştuğunu, borsada yükselişin bu nedenle olduğunu söyledi.

Temmuz ayında gelen zamlarla birlikte enflasyonun aylık bazda 1,5 yılın rekor seviyesinde geldiğini söyleyen Demirtaş, "Temmuz ayında asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki sert artışlarla, aylık bazda TÜFE’de yüzde 9,49’luk artış yaşandı. Bu artışla birlikte, 12 aylık enflasyon artışı temmuz sonu itibarıyla yüzde 47,83’e ulaşmış oldu. TCMB enflasyon raporunda, TCMB de 2023 yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 58 olarak paylaşmıştır. Bizim güncel 2023 enflasyon tahminimiz de yüzde 62’dir" değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyon ortamında hangi sektörlere ilgi olacağı yönünde değerlendirmede bulunan Demirtaş, gıda perakende sektörlerine dikkatleri çekerek şu ifadeleri kullandı: "Enflasyon ortamında özellikle gıda perakende sektörü ve maliyet artışlarını ürün fiyatlarına yansıtabilen sektörler ve şirketlerin hisselerine ilgi devam edecektir. Yüksek enflasyon, ekonomiye ilişkin öngörülebilirliği zorlaştırsa da genel olarak seçimlerden sonra uygulanan rasyonel politikaların devamının sağlanması, borsa açısından belirleyici olacaktır"

Gelecek dönemde alınacak kararların borsaya yarayacağını söyleyen Demirtaş, "Önümüzdeki dönemde, doğru makro politikalarla güven ortamının oluşmaya başlaması ve risk algısının düşmesi, enflasyona karşı korunma amaçlı olarak borsaya olan ilgiyi artırmaya devam edecektir. Yükseliş hareketi devam etse de borsada yatırımcıların hisse seçiminde dikkatli ve seçici olması bu dönemde özellikle büyük önem arz etmektedir" dedi.

Finans7.com | Ankara
Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç