Borsada yabancı yatırımcı artıyor: 1 milyar doları geçiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada yabancı yatırımcı artıyor: 1 milyar doları geçiyor

Borsada son dakika haberi geldi ve yabancı girişinin devam ettiği, 1 milyar dolar varlık olduğu bildirildi.

Borsa 17 Ara 2023 0
Borsada yabancı yatırımcı artıyor: 1 milyar doları geçiyor

Son dakika haberi geldi: Borsada yabancı yatırımcı 1 milyar doları geçti.

Borsada son dakika haberi geldi. 7 bin 500'lerden 8 binlere doğru yeniden yükselişe geçen Borsa İstanbul 100 endeksinde yabancı etkisi görülüyor.

Borsada iyimser bir havanın hakim olduğu açıklanırken 8 Aralık ile biten haftada hisse senetleri ve tahvil bono toplamı olarak uzun bir aradan sonra ilk defa 1 milyar dolar sınırı geçti.

Merkez Bankası verilerine göre yabancı yatırımcıların aynı haftada hisse senetlerinde alımların 562 milyon dolar, tahvil bonoda ise 891 milyon dolar olmak üzere toplamda 1.45 milyar dolar seviyesine kadar geldi. Yabancı girişleri son 1,5 aylık periyotta ise hisse sentlerinde 1.36 milyar dolar tahvil bonoda 1.3 milyar dolara ulaştı.

Merkez'in brüt rezervleri yine aynı haftada 141.3 milyar dolar ile yeni bir rekor seviyeye geldi. 2.7 trilyon liraya çekilen kur korumalı mevduattaki azalış eğilimi ise ivme kaybetmekle birlikte sürüyor.

Bunun yanı sıra CDS primi de ciddi düşük seviyelere geldi ve 300'ün altına kadar geriledi.

DIŞARIDA İYİMSERLİK VAR

Fed Başkanı Powell ise, “Ek faiz artış ihtimalinin tamamen masadan kalkmadığını, faiz indiriminin zamanlamasının tartışıldığını” söyledi ve dışarıda iyimserliğin sürdüğü bildirildi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com hisse borsa konusunda yatırım tavsiyesi vermrez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç