Borsada son dakika: Yabancı yatırımcı, 4 milyar dolarlık hisse satışı yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada son dakika: Yabancı yatırımcı, 4 milyar dolarlık hisse satışı yaptı

Son dakika haberi: Yabancı yatırımcının 2022 yılında 4 milyar dolarlık hisse satışı yaptığı açıklandı.

Borsa 16 Ocak 2023 08:35 0
Borsada son dakika: Yabancı yatırımcı, 4 milyar dolarlık hisse satışı yaptı

Son dakika: yabancı 4 milyar dolarlık hisse sattı.

Borsada tedirgin eden açıklama geldi. Ekonomim.com'dan Şeref Oğuz bugün kaleme aldığı yazısında yabancıların 2022 yılında yaptığı hisse satışına değindi. 2022 yılının tamammında yabancı yatırmcıların 4 milyar dolarlık hisse satışı yaptığını söyleyen Oğuz, yılın ilk haftasında da bu durumun devam ettiğini söyledi. Oğuz yaptığı açıklamada, "Menkul kıymet istatistiklerine göre yabancı net olarak 352 milyon $ hisse senedi, 55 milyon $ ise DİBS (Devlet İç Borçlanma Senedi) satmış" ifadelerini kullandı.

SATTIĞI GİBİ GERİ ALIR MI?

Oğuz açıklamasının devamında , satış yabancının yeniden alım yapıp yapmayacağı sorusuna ise, "Yabancı bu; satar gider. Sattığı gibi gelir alır da... Siz dengeleri değiştirirseniz; durum değişir. Önemli olan siz paranızı koruyor musunuz? Ülkendeki refahı artırabiliyor musunuz? Entelektüel sermayenizi ele güne yağmalatmadan tutabiliyor musunuz?" şeklinde yanıt verdi.

Sadece yabancının satış yapmadığını, ülkede yaşayan gençlerin havalimanlarında ellerinde valizle başka ufuklara , başka ülkelerde kendisine ikbal , gelecek aradığını söyledi. Oğuz yazısında, "Karl Marks; “bir ülkeyi tek kurşun atmadan yok etmenin en iyi yolu, parasını eritmektir” demişti zaten" dedi.

DOLAR 19'DA KALIR MI?

Doların bu seviyede tutulup tutulamayacağı konusuna değinen Oğuz, "Maliyetini karşıladığın sürece kuru tutabilirsin ama bir yere kadar. Tıpkı “Er Ryan’ı Kurtarmak” filmindeki gibi cephe gerisinde kalan bir askeri kurtarmak adına koca birliği feda etmek gibi… Şu ana dek KKM’nin Hazine ve Merkez’e maliyeti yarım trilyon liraya yaklaştı. İhracatçının el konulan dövizi de cabası. Nitekim onca frene rağmen 13 ayda dolar; 13 liradan 19 lira kıyısına taşındı bile" dedi.

Finans7.com | Ankara
Kaynak: Son dakika haberi: https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/her-sey-dolari-tutmak-icin/679806
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç