Borsada sevindiren tahmin geldi: Yükseliş ne kadar olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada sevindiren tahmin geldi: Yükseliş ne kadar olacak?

Son dakika haberi: Borsada neden düşüş olduğu ve yükselişin ne zaman olacağı konusunda önemli bir değerlendirme geldi.

Borsa 4 Şubat 2023 10:10 0
Borsada sevindiren tahmin geldi: Yükseliş ne kadar olacak?

Borsa yükselecek mi? Sorusuna kapsamlı bir değerlendirme.

Ekonomim.com'dan Barış Erkaya bugün kaleme aldığı yazısında borsada son dönemde yaşanan düşüşü ve yaşanan düşüş sonrası dün görülen ciddi yükselişi değerlendirdi. Erkaya yazısında borsada 5 bin 700 TL'lerdeki zirve seviyeden yola çıkıldığında 2023 yılında enflasyon ile paralel olarak borsanın yükseldiğini söyledi. 

Yaşanan son düşüş ile birlikte 5 binin altına gerileyen borsada potansiyelin şimdi yüzde 60'lara kadar vardığını ve aştığını söyleyen Erkaya, 1-2 ay önce mevduatı ve öncesinde KKM'nin rakip yatırım alanı olduğu borsanın 2023 için 7 bin 500 zirvesi gerçekleşecekse diğer yatırım araçlarına göre 2 kata yakın bir kar getirmiş olacak.

BANKA HİSSELERİ NEDEN DÜŞÜYOR?

Bankalarda yaşanan düşüş dikkatleri çekerken al sattan uzak durulması gerektiğini, özellikle bireysel yatırımcıların al sat değil , orta ve uzun vadeli düşünmesi gerektiğini söyledi. Bankaların 2022 yılı bilançoları açıklandı ve açıklanmaya devam ediyor. Bilançoların normal gelmesi sonrası banka hisselerinde yaşanan sert düşüş şaşkınlıkla izlendi. Ancak bu konudaki duruma dikkatleri çeken Erkaya, "Bu yanlış değerlendirmenin temeli ise borsanın en temel prensiplerinden birinde yatıyor: Borsada beklentiler alınır, gerçekleşmeler satılır" Yani , bankaların bilançolarının iyi geleceği biliniyor ve bu fiyatlanıyordu. Bilançolar açıklanınca da satışlar glemeye başladı ve düşüş bu nedenle oldu.

YÜKSELİŞ OLACAK MI?

Açıklamasının devamında Erkaya, 2022 yılı son çeyreğinde yükske kar getiren ve 2023 yılında da bu potansiyeli taşıyan şirketlerin hisselerinde bu düşüşüş kolay bulunmayacak fırsatlar yarattığını söyledi. Analistler ve borsa uzmanları , bu konuya dikkatleri çekiyor. Borsada uzun ve engelli bir maraton olacağını söyleyen uzmanlar, yatırımların daha uzun vadeli olması gerektiğini söylüyor. 

HANGİ ŞİRKETLER?

2021 ve 2022 yılı üçüncü çeyrek bilançolarına baktığımızda şirketlerin yüksek kar artışları sağlaması beklentisinin hakim olduğunu , GYO'ların yapılacak yeni portföy değerlemeleriyle yine ciddi kar artışları yaratabileceği bildiriliyor. Öte yandan enerji şirketlerinin yine yükske kar artışları beklentisi var.

Öte yandan bazı çimento şirketleri ve zincir marketlerde de beklenti şimdi daha yüksek

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.ekonomim.com/ekonomi/yasanan-dusus-borsada-potansiyeli-ikiye-katladi-haberi-681831

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç