Borsada küçük yatırımcıyı yutan hisseler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada küçük yatırımcıyı yutan hisseler

Borsada son dönemlerde bazı hisselerde ciddi yükseliş görülürken bazı hisseler, yatırımcısına adeta kabusu yaşattı.

Borsa 6 Kasım 2023 0
Borsada küçük yatırımcıyı yutan hisseler

Borsada son aylarda bazı hisseler küçük yatırımcıları yuttu.

Borsada uzun vadede baktığımızda hemen hemen tüm hisseler kazandırırken bazı hisseler, yatırımcılarına 1 yıllık süreçte ciddi paralar kaybettirdi. Verilere baktığımızda özellikle tavan tavan giderek küçük yatırımcıların ilgisini çeken hisseler, küçük yatırımcılar oyuna dahil olduktan sonra tersine dönerek ciddi paralar kaybettiriyor.

Son 10 aylık sürece baktığımızda bazı hisselerin ciddi değer kaybettiği görülüyor.

Özellikle faizlerin hala düşük olması, piyasa altında getiri sağlaması, konut fiyatlarının yüksek olması, kirada yaşanan sıkıntılar, taşıtın yatırım aracı olmaktan çıkması ile geriye iki alternatif kalıyor. Borsa ve altın.

Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlarda fenomenler ve maniğülatörler, 10 bin lirayı 1 milyon yaptım gibi açıklamalar yaparken bu paylaşımlar, küçük yatırımcıların iştahını daha da açıyor ve varını yoğunu hisselere yatırıyorlar.

İşte son 10 ayda yatırımcısına kaybettiren bazı hisseler;

Çan2 Termik Santral hissesine baktığımızda son 10 ayda yüzde 64.60'lık düşüş olduğu görülüyor. Spekülatörlerin işlemleri ile 71 liraya kadar çıkan hisse, daha sonra yaşadığı sert düşüşle 18.34 liraya kadar geriledi. Son 10 ayda düşüş yüzde 64 civarında ancak bazı yatırımcıların yaşadığı kayıp çok daha fazla.

Penta hissesine baktığımızda borsada son dönemlerde en çok manipülatif hareket yaşanan hisse olduğu görüldü. Yüksek oranda bedelsiz beklentisi iel şişirilen hisse senedi, son 10 ayda yüzde 62 düştü.

Bir diğer hisse ise İmaş Makina hissesi oldu. Tambir facianın yaşandığı senete SPK neşteri geldi ve manipülasyon cezası kesildi. 10 ayda düşüş ise yüzde 60 oldu.

İhlas Haber Ajansı'nın hissesi ise soluksuz şekilde 68 liraya kadar yükselmişti. Yaşanan yükseliş sonrası spekülatörlerin satışları sonrası hisse 2 ayda yüzde 60 geriledi.

İŞBİR SENTETİK hissesinde de düşüş ciddi boyutlara kadar geldi. Yaşanan düşüş yüzde 58'den fazla oldu.

Yine düşüş olan bir diğer hisse: MARTI Yüzde 52.68 düşüş oldu.

PAMEL hissesinde ise düşüş yüzde 44 seviyesinde geriledi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler, veriler ve açıklamalar finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç